Gepardkilling lykkelig genforenet

Sommerens turistattraktion i Ebeltoft Safari er igen 5 nuttede gepardunger efter en af ungerne med succes er genforenet med kuldet.

Foto: Ree Park - Ebeltoft Safari
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var jubel i Ebeltoft, da en af geparderne i Ree Park - Ebeltoft Safari i påsken nedkom med ikke mindre end fem killinger.

Men umiddelbart efter opdagede dyrepasserne, at en af killingerne, Top Cut, havde en slem flænge. Den måtte fjernes fra kuldet og behandles af dyrlægen.

Læs også: Nårrrrh, en dyreunge

"Det er altid forbundet med fare at fjerne en unge, for man risikerer at moderen ikke vil acceptere den, når den sættes tilbage. Den har været omgivet af mennesker og lugter forkert," fortæller parkens dyrlæge, Julia Schultz.

Med Top Cut blev det ekstra svært. Den blev syet, men der gik betændelse i såret. Og i stedet for at være væk fra kuldet en enkelt dag, blev det til en hel uge.

Der måtte tænkes kreativt, og dyrlægen og dyrepasserne fandt på at samlede urin fra de andre killinger og fra Top Cut selv, og smøre hende ind i blandingen.

Moderen slikkede Top Cut ren
"Mens morderen var i stald, satte vi Top Cut ind i flokken igen. Da moderen kom tilbage til flokken, var hendes første reaktion heldigvis at tage fat i nakken på killingen, hive hende væk og slikke hende ren", fortæller Julia Schulz og tilføjer, at nu har man en metode til at tackle lignende situationer i fremtiden.

I 2007 blev der også født et kuld gepardkillinger Ebeltoft, og i denne uge skal den nu 2-årige Sun af sted til Salzburg i Østrig som del af EEP, det europæiske avlsprogram for truede dyrearter.

Ree Park – Ebeltoft Safari er et af de førende avlscentre i Europa og sender jævnligt geparder til andre dyreparker.
Ud over at være verdens hurtigste pattedyr er geparden også et af verdens mest truede dyr. Der er kun mellem 10.000 og 15.000 dyr tilbage.