Gebyr på håndbagage i fly

Amerikansk senator er gået i krig mod varslet afgift på håndbagage i fly. De kunstige lave billetpriser medfører lavere skatteindtægter.

Den amerikanske senator Charles Schumer kritiserer flyselskabet Spirit Airlines for indføre afgift på håndbagage i fly. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Solaro

Gebyr på betaling med kreditkort. Gebyr på at tjekke ind. Gebyr på indtjekket bagage. Betaling på mad og drikkevarer om bord.

Læs også: Verdens værste håndbagage

Ja et enkelt flyselskab undersøger endda, om man kan tage betaling på at benytte toilettet om bord.

Der er næsten ingen ende på de krumspring, lavprisflyselskaberne gør for at kunne præsentere passagererne for de laveste billetpriser, og alligevel i den sidste ende få den nødvendige betaling ind.

Men nu er et amerikansk flyselskab imidlertid gået for vidt, mener en politiker. Han vil forsøge at få de lokale myndigheder til at gribe ind over for varslede gebyrer på håndbagage. Ikke kun fordi det er at tage en "ret" fra passagererne, men det er også, fordi det giver mindre skatteindtægter.

Det er flyselskabet Spirit Airlines, der har varslet et begyr på 45 dollars, ca. 250 kr., for at kunne nedsætte billetprisen med omkring 40 dollars.

"Det har altid været en ret for passagererne, at kunne tage håndbagage med nødvendig medicin, babymad osv. med i flyet uden at skulle bekymre sig om at blive afkrævet afgifter eller gebyrer. Dette er et slag i ansigtet på passagerne," protesterer senator Charles Schumer.

Billige billetter - mindre skat
Ifølge Associated Press vil senatoren gå til de lokale myndigheder, for at hindre det varslede gebyr, som kun indføres for at nedsætte billetprisen, hvorved myndighederne får færre skatteindtægter på flybilletterne, siger han.

Spirit Airways administrerende direktør, Ben Baldanza, forklarer, at efter der er indført gebyr på indtjekket bagage, tager passagererne så meget håndbagage som muligt med i kabinen.

Med gebyr på håndbagage vil der blive mindre, og man vil  hurtigere kunne få fyldt eller tømt kabinen for passagerer, siger han.