Garanti for en rigtig lortedag

Spil med i en rigtig elefantlorts-pentanque - eller brug den, elefant-høm-høm'en, til at lave genbrugspapir med i Givskud Zoo.

Formidler Anne Kirstine Helledi fra Givskud Zoo viser, hvordan man spiller petanque med elefantlort. Fold sammen
Læs mere
Foto: Givskud Zoo
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ekskrementer, afføring, lort, bæ, bummelum, pølser, pærer, kager - kært barn mange navne.

Læs også: Løveboom i Givskud

Men de tæller alle sammen, når Givskud Zoo ved Billund i weekenden 10.-11. september sætter fokus på det, der kommer ud i den anden ende af parkens dyr.

En af de fornøjelige muligheder er en elefantlorts-pentanque, hvor de kugler, man ellers spiller med, skiftes ud med en rundt og fast elefant-høm-høm.

En kugle kan købes for fem kroner, og man er med i konkurrencen, hvor indtægterne i øvrigt går til Givskud Zoos Naturfomd, som støtter naturbevarelsesprojekter rundt om i verden.

Man kan også få fingrene direke i lorten ganske gratis, fortæller formidler Anna Castella.

"Man kan lave sit eget genbrugspapir af elefantlort. Papiret kan man tage med hjem og hænge op, eller man kan skrive et rigtig hjemmelavet lortebrev til en, man holder af," foreslår hun.

Der vil også være mulighed for på egen hånd at kigge nærmere på dyrenes efterladenskaber, og samtidig blive lidt klogere. I konkurrencen ”Gæt en lort” skal man gætte hvilket dyr, der har lavet hvilken, og der er præmier på spil.

Endelig  kommer teatertruppen Edutainment forbi med forestillingen ”Muldvarpen der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved”, som spilles tre gange hver dag.

Læs også: Guide: 8 danske zoologiske haver