Gå en tur i rutsjebanen

Duisburgs nye vartegn ligner en rustjebane, men det er i virkeligheden en skulptur, som man kan gå en tur i.

De første besøgende i den netop indviet skulptur "Tiger & Turtle - Magic Mountain" i Duisburg af de tyske kunstnere Heike Mutter og Ulrich Genth. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bernd Thissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du kommer gennem Tysklands store industriområde, Ruhr-distriktet, så vil du måske opdage det sydlige Duisburgs nye vartegn, den 18 meter høje og 120 tons tunge skulptur "Tiger & Turtle/Magic Mountain".

Læs også: Prøv 240 km/t i ny Ferrari-rutsjebane

Det ligner ganske vist en rutsjebane, hvor man kan få en fart-oplevelse, men det kan man ikke. I stedet er det ganske gratis at gå en tur i stål- og zinkkonstruktionen, så man her fra toppen af Heinrich-Hildebrand-højen kan få forskellige udsigter over Angerparken.

Ifølge den ene af skulpturens skabere, Ulrich Genth, minder skulpturen om hurtig acceleration og høj fart som en hos en tiger, men den besøgende må opleve den skridt for skridt som en skildpadde - deraf navnet "Tiger & Turtle".

Ikke gå rundt i loopet øverst
Skulpturens særlige form skal give mindelser om Ruhr-distriktets tid som stål- og zinkproducent, men også om Duisburg som en moderne storby. Fra det højeste sted man kan komme i skulpturen, 85 meter over havets overflade, er der er fornem udsigt over Rhinen.

Om aftenen er er hele værket oplyst, så det også kan nydes på afstand. Beslutter man sig for en tur rundt i skulpturen, så skal det nævnes, at man ikke kan gå rundt i loopet øverst.