Fuldendt på toppen af Danmark

Kun et stenkast fra Vesterhavet og beliggende i Skagens mondæne bydel, Gl. Skagen, finder man Ruths Hotel. På en varm dag er det rød-hvide badehotel, Vesterhavet og klitterne, samt den nærliggende Solnedgangsplads, indbegrebet af dansk sommer.

Ruths Hotel er et klassisk dansk badehotel på en af Danmarks ældste feriedestinationer: Skagen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man træder direkte ind i pejsestuen, hvor interiøret er lyst og let i klassisk badehoteltradition, og så har man – uden at det føles som et stilbrud – fundet plads til to af dansk møbelhistories måske mest ikoniske værker: Finn Juhls Høvdingestol fra 1949 og PHs piano, der blev tegnet i 1931. Alt oser af kvalitet.

Den diskrete elegance i indretningen går igen på de 25 værelser, der ligger i hovedbygningen, og bortset fra et enkelt har alle deres egen balkon eller terrasse. Når dørene slås op, høres havet i baggrunden, og når solen går ned, kan det nydes fra balkonen. I stueplan ligger hotellets to restauranter, Brasseriet og Gourmetrestauranten, og går man i kælderen, frister Ruths Wellness med pool, dampbad, massage og fiskespa.

Elegancen er gennemgående på hele hotellet - bl.a. med danske designklassikere i pejsestuen. Fold sammen
Læs mere

Nyfortolkninger af traditionelle retter

Trods sin unge alder – han er endnu ikke fyldt 30 – er Ruths chefkok, Dennis Juhl, en både rutineret og kompetent herre. Juhl, der blandt andet har repræsenteret Danmark på landsholdet for kokke, mestrer som få at arrangere hver ret som et lille kunstværk,

Allerede inden første ret kommer på bordet, får gæsten en forsmag på, hvad der venter. Sammen med velkomstchampagnen følger en stenskål med minimalistiske spåner af træflis, og herfra stikker et lille bonsai-agtigt træ op. Men ’træet’ er lavet af malt og kan spises. Herefter følger en ny og spektakulær appetizer: to små stykker sandart anbragt elegant på rå sten i et fad med is. Og sådan fortsætter det aftenen igennem.

På Ruths Hotel i Skagen er der fisk på menukortet. Foto: Konny Christiansen og PR Fold sammen
Læs mere

Men der er ikke bare tale om visuel kunst, for smagsoplevelsen er meget stor. Dennis Juhl nyfortolker traditionelle retter som fx pighvar, kalvebrissel og skovdue, og der lægges vægt på kontraster. I samtlige retter formår køkkenet at fremhæve hver enkelt smagsnuance så godt, at man ikke opdager, der hverken er salt eller peber på bordene.

Et vindue adskiller køkkenet fra restauranten, så der er ikke tale om et åbent køkken i traditionel forstand. Men under middagen kan gæsterne følge med i kokkenes arbejde og se, hvordan der med blandt andet pincet bliver kælet for hver enkelt anretning, og når retterne kommer ind, præsenteres de på én gang sagligt, afslappet og underholdende af tjenerne.

Pris:

En luksusoplevelse bestående af overnatning i juniorsuite samt femretters menu med tilhørende vine koster 5.500 kroner per par. Med overnatning i annekset, Kunstnerhuset, samt en toretters menu uden vine i Brasseriet kan et ophold fås for 1.990 kroner per par.

Plus:

Trods designermøbler, kunst på væggene og status som gourmetrestaurant hersker der en dejlig uformel stemning på Ruths Hotel. Man føler sig hjemme med det samme, og der bliver ikke kigget skævt til en, hvis man om eftermiddagen kommer i løbetøj eller trækker sin racercykel forbi receptionen.

Som tidligere beskrevet er madoplevelsen intet mindre end sublim, og komprimerer man de mange indtryk – stemningen, maden, hotellets beliggenhed, interiøret og wellness-mulighederne – byder Ruths Hotel i sjælden grad på hele pakken.

Minus

Mange af de steder, der arrangerer gourmetophold, modtages gæster med en kølig forfriskning på værelset eller invitation til kaffe & kage om eftermiddagen. Det gør man ikke på Ruths, og her kunne hotellet give forkælelsesfaktoren det allersidste nøk opad.

Seks ud af seks stjerner

Hvad: Ruths Hotel
Hvor: Hans Ruths Vej 1, 9990 Skagen

Rejseliv var inviteret af Ruths Hotel.