Fuld pilot ender i fængsel

Det fik i denne uge konsekvenser for en amerikansk pilot, at han drak før en flyvetur.

Fængselsstraf venter, hvis man møder fuld op på arbejde som pilot. Foto: Robert Orr Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver taget yderst alvorligt, når en pilot møder fuld op på arbejde. Heldigvis. Carlos Roberto Licona fra Texas i USA forsøgte den 27. august sidste år at møde op på arbejde i beruset tilstand. Det fik i denne uge konsekvenser.

Han skulle på dagen være andenpilot på en flyvning fra Glasgow i Skotland til Newark i New Jersey, USA, men da den øvrige besætning kunne lugte, at han havde drukket, blev han bedt om at forlade flyet. En senere alkoholtest afslørede, at han havde syv gange så meget alkohol i blodet, som han måtte.

Heldigvis blev episoden aldrig farlig for passagererne – da flyet ikke kom i luften med en beruset pilot – men der blev set med stor alvor på sagen, da han i denne uge modtog sin straf foran en dommer. 10 måneders fængsel blev straffen udmålt til – piloten fik en mindre strafnedsættelse, fordi han erklærede sig skyldig i forseelsen.

Harmløs forklaring var ikke sand

Det var dog ikke lige med det samme, at han lagde kortene på bordet. For forklaringen lød forholdsvis harmløs, da han kort efter episoden i august talte med skotsk politi.

»Jeg fik et par øl til frokosten dagen før med resten af flypersonalet, og et par stykker mere senere til aftensmaden,« forklarede Carlos Roberto Licona ifølge BBC. Det viste sig dog senere, at han var blevet oppe med et par andre kolleger og havde drukket, mens resten af besætningen på United Airlines-flyet var gået i seng.

Piloten fik dog foran en dommer forklaret sagens rette sammenhæng, og at han havde lidt af et alkoholmisbrug i flere år.

En talsmand fra United Airlines udtalte efterfølgende:

»Alle vores ansatte skal følge vores høje standarder. Derfor blev piloten øjeblikkeligt suspenderet og fjernet fra sine pilotopgaver, og han har ikke fløjet siden august 2016.«