Frit fald i verdens stejleste rutsjebane

Japansk tema-park slår alle rekorder, når vilddyret af en rutsjebane Takabisha åbner i tema-parken Fuji-Q Highland Amusement Park i skyggen af bjerget Fuji.

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver vildere end vildt, når verdens stejleste rutsjebane åbner 16. juli i Japan. På 112 sekunder får du en kvalmende oplevelse, når verdens stejleste rutsjebane kaster dig rundt i syv store loops og undervejs kravler 43 meter lodret op i luften.

Læs også: Guide til gys, gru og grin i Danmark

Og den klatring efterfølges af 43 meters dyk, der opleves som et frit fald, hvor du udsættes for samme G-påvirkning som en jagerpilot. Overlever du det, kastes du derefter ind en mørk tunnel.

Turen gennemføres med en topfart på 100 kilometer i timen, og der bliver ikke meget tid til at opleve synet af det snedækkede Fuji-bjerg på de 112 sekunder, som turen varer.

Designerne har hidkaldt Guinness Book of World Records for at verificere, at rutsjebanen nu også er verdens stejleste. Den ære har rutsjebanen Mumbo Jumbo i temaparken i Yorkshire, England, ellers haft de sidste par år.

Den japanske rutsjebane har kostet den nette sum af ca. 230 millioner kr. at opføre, og modige gæster skal betale 65 kr. for at få rystet alting løs.

Når det gælder fart, så er verdens hurtigste rutsjebane stadig Formula Rossa, der ligger i parken Ferrari World i Abu Dhabi. Her når hastigheden op på 240 kilometer i timen.

Se video af rutsjebanen her: