Fri os for børn på business-class

Business-class passagerer forlanger ifølge en ny undersøgelse børnefri fly eller adgang forbudt for børn på de dyre rækker.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Business class passagerer er vigtige for flyselskaber. Disse kunder lægger rigtig mange penge for deres flysæder, som flyselskaberne ikke har råd til at undvære.

Se også: Sådan får du dit barn til at holde mund på rejsen

Men de kræver også. Senest viser en undersøgelse foretaget blandt deltagerne på Business Travel and Meetings konference, at 75 procent gerne så klodens store flyselskaber, heriblandt British Airways, Virgin Atlantic og Emirites, indføre børnefri fly. Eller i det mindste forbyde børn på visse dele af flyet.

Årsagen er den samme, som der peges på i de mange undersøgelser, der er foretaget om selvsamme emne de seneste år - at børn larmer og er urolige. Andre undersøgelser viser desuden, at børns tilstedeværelse i sæderne omkring én stort set altid er nummer 1 på lister over flypassagerers værste mareridt. 

Inspirationen til opdelingen af fly i børne og ikke-børneafdelinger kommer fra stillekupéerne i tog. 

Frygt for glidebane
Ifølge direktør for Business Travel and Meeting konferencen, David Chapple, har business-class passagerer ret til at klage over larm og uro fra børn, fordi de har betalt en anseelig sum for deres flybillet.

"Det er naturligvis frustrerende for business-rejsende, som har betalt ekstra for flybilletten i den forventning, at de har fred til at arbejde og sove, og så forstyrres de af børn, der skriger og skråler eller løber i midtergangen," siger David Chapple til Daily Mail. 

Der er dog stadig mange, der er imod idéen af frygt for, at det bliver en glidebane. 

 

"Hvis først man begynder at forbyde børn på fly, hvad bliver så det næste?" spørger forhenværende Virgin Atlantic direktør, Paul Charles. 
 

Rejseliv.dk spørger: Hvad mener du? Skal børn forbydes på fly? Skriv din kommentar herunder.