Fransk idyl i Middelhavet

Den lille franske middelhavsø Korsika er et godt alternativ til fastlandets meget besøgte, tætbefolkede og ikke mindst trafikerede kystlinie.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg er solgt på forhånd. Det er hverken første eller sidste gang, at Korsika er mit rejsemål. Øen er for mig en perfekt kombination af vand, bjerge og middelhavs-Frankrig, uden at jeg skal slås med for mange andre turister.

Se også:  10 enestående strande i Europa

For første gang er der en ekstra lille rejsedeltager med – min et-årige datter Silje –  og dermed er kravene til destinationen anderledes.
I modsætning til havnene på den franske sydkyst er Calvis havn på ingen måde fyldt med mennesker, tværtimod. De lokale fylder ikke meget.
Når højsæsonnens turister har indtaget den lille idylliske havneby, er roen ganske vist væk, men om foråret – eller det sene efterår – slipper man for slalom med klapvognen mellem postkortstativer, is-sælgere eller solskoldede turister på overfyldte strande.

Fin blanding
Her er derimod en rigtig fin blanding af »tranquille« på fransk og »dolce« på italiensk, som giver helt perfekte forhold for en lille familie til at holde en uges afslappende ferie.
Kompromiset er selvfølgelig, at forårsvejret ikke altid er helt til at stole på. Vores uge var præget af solglimt, men også overskyet vejr og timer med regn.

Men for Silje, som ikke er vild med sol, var det perfekt.
Vi rejste med Langley Travel, et svensk rejsebureau med salgskontor i Danmark. I begyndelsen af sæsonen er der udelukkende svensk personale på hotellet, men modsat af hvad danske tv-reklamer foregiver, var det intet problem.
Hotellet var veldrevet, og der var altid en hjælpende hånd og store smil. Broderfolkets sprog gav heller ikke problemer.

Parat til højsæsonen
Efter en uges ferie har Silje set alle Calvis gader – og mange af dem flere gange.
Byen er ikke stor, men har lige akkurat det, man har brug for – hvis det altså ikke er en shopping­ferie, man er på.
Der var masser af flotte restauranter i byen, men efter flere besøg med skuffede smagsløg som resultat, må vi konkludere, at det ikke var helt i top.

Med havet så tæt på bordkanten burde selv den mest simple restaurant kunne diske op med en ordentlig fisk.
Derfor spiste vi i steder flere gange på vores hotel, hvad alt fra morgenmad til aftensmad var gode oplevelser. Vi skandinaver vil gerne have en solid og sund morgenmad, og den treretters menu om aftenen var indbydende for både store og små.

Byens omdrejningspunkt
Uden sit citadel var Calvi ikke den turistby, som den nu er. Citadellet ligger smukt, næsten som en lille halvø, ved indsejlingen til Calvi havn.
Når færgerne fra fastlandet ankommer, skal de sejle rundt om citadellet for at komme ind i havnen.

De små gader med toppede brosten og kirken er også altid værd at besøge. Husk derfor solidt fodtøj – det er både stejlt og ujævnt.

Hvis vinden ikke blæser, er det oplagt at bade fra de runde bløde klipper, som omkranser citadellet. Ellers kan den lange sandstrand varmt anbefales. Den ligger kun få hundrede meter fra byen og strækker sig fem kilometer mod øst.
Jeg afprøvede Middelhavets bølger herfra, og kan varmt anbefale det.