Forventning om flyforsinkelser

En udvidet pas- og grænsekontrol fra 31. august til 6. september i Schengen-landene betyder 30 sekunder længere håndteringstid pr. passager, og det bliver til forsinkelser.

Foto: Lea Meilandt Mathiesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mellem den 31. august og den 6. september er der risiko for ekstra kø-dannelser i de europæiske lufthavne.

Se også: Lufthavne du ikke vil strande i

I samtlige medlemslande i Schengen-samarbejdet skal der foretages en udvidet pas- og grænsekontrol, som forventes at betyde ca. 30 sekunder længere håndteringstid pr. passager.

I perioden skal samtlige rejsende, der rejser ud og ind af Schengen-området, tælles og kategoriseres.

"Myndighederne vil ikke udelukke, at der kan blive tale om forsinkelser på en række fly på grund af køer i grænsekontrollen. For at begrænse forsinkelserne vil passagerne på de såkaldte non-Schengen-afgange blive kaldt tidligere ud til flyene," fortæller informationschef i Thomas Cook Airlines Scandinavia, Torben Andersen.

Bemande paskontrollen maksimalt
Politiet har inden kontrollen meddelt, at de vil bemande paskontrollen maksimalt. Mindre forsinkelser må dog forventes på non-Schengen-afgange til og fra f.eks. StorbritannienTyrkiet, Bulgarien, Cypern, Tunesien, Marokko og Thailand.
 
Danske passagerer til og fra følgende lande berøres ikke af den udvidede kontrol: Grønland, Island, Færøerne, Norge, Sverige, Finland, Danmark, Holland, Tyskland, Belgien, Luxembourg, Østrig, Frankrig, Italien, Grækenland, Spanien, Portugal, Azorerne, Madeira og De Kanariske Øer.