Forbud mod spa i ferieparadis ophævet

Maldivernes regering har nu ophævet det forbud mod spa-behandlinger på luksushoteller, som samme regering indførte mellem jul og nytår.

Blandt oppositionens krav var, at massage-steder i hovedbyen Male og andre steder med mange mennesker skulle lukkes. Med begrundelsen, at de kunne anspore til prostitution. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Det var et bittert opgør om islams rolle i ø-staten Maldiverne, der førte til, at den siddende regering, der er moderat, i ugen mellem jul og nytår indførte forbud mod spa-behandlinger på samtlige ferieressorts. Med begrundelsen, at spa-behandlinger kan lede til prostitution.

Se også: Verdens mærkeligste love om sex

Forhistorien var, at både oppositionen og regeringens støtter demonstrerede 23. december. Oppositionen fordi den ønskede at Maldiverne skulle gå en streng islamisk vej, regeringen fordi den ønskede at gå en mere moderat vej, som Maldivernes befolkning af overvejende sunni-muslimer altid har gjort.

Anspore til prostitution
Blandt oppositionens krav var, at massage-steder i hovedbyen Male og andre steder med mange mennesker skulle lukkes. Med begrundelsen, at de kunne anspore til prostitution.

I stedet for bare at ignorere kravet, svarede regeringen igen med at forbyde spa-behandlinger i samtlige ressorts på Maldiverne - med samme begrundelse. Der er den detalje, at mange ressorts er ejet netop af oppositionens folk. Et generelt forbud mod spa-behandlinger og alkohol ville ramme ferieparadiset hårdt.

3.000 danske turister om året
Og det var aldrig meningen, hævder oppositionen. "Vi respekterer turister og er meget glade for turistindustrien i Maldiverne," sagde en talsformand for oppositionen til CNN.com.

Men nu er krisen altså overstået, og landets gæster kan igen være sikre på de ønskede spa- og massage-behandlinger. I Danmark gættes der på, at ca. 3.000 danske turister årligt besøger en af de 1.200 koraløer i Det Indiske Ocean. Maldiverne har højsæson netop nu.

Se også: Sex i luften fik F16-fly på vingerne