Forbud mod nøgne tyskere i Alperne

I en lille bjergby har beboerne gennemført et forbud mod upåklædte bjergvandrere. Overtrædelse medfører bøde.

Foto: Arkivfoto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En lille schweizisk bjergby forsøger desperat at standse tilstrømningen af nøgne tyske bjergvandrere i den ellers betagende alpeidyl.

Det er byrådet i Appenzell, der nu har gennemtrumfet en fast bøde for alle, der forsøger at gennemføre en bjergvandring kun iført snørestøvler og rygsæk. Tiltaget kommer efter at en tysk nudist-forening har fremsat tilbud om “natur-vandringer” for sine medlemmer i Appenzells naturskønne omgivelser, oplyser det britiske dagblad Daily Mail.
En lokal embedsmand, Markus Dörig, har overfor avisen oplyst, at byens borgere har følt sig forulempet ved synet af de stærkt upåklædte tyskere.

"Der var udtalt stemning for, at vi begyndte at give bøder for at gå nøgen omkring på naturstierne. Vi bor i naturen og folk her vil gerne leve fredelig og uforstyrret. Og disse tilfælde af nøgenhed var virkelig forstyrrende,” siger Dörig.

Bøde på 1000 kr.
Loven trådte i kraft i sidste uge, og den tillader nu det lokale politi, så såre en nøgen vandrings-mand eller –kvinde spottes, at rykke ud og på stedet idømme en bøde på godt 1.000 kr..

Selv om det på lokalt plan i Schweiz er tilfredshed med, at der ikke længere er udsigt til nøgne mennesker i naturen, føler man sig noget pikeret over tiltaget med bøder i centralkomiteen i den internationale nudistorganisation INF, International Naturist Foundation.

Herfra udtaler Barbara Foley til Daily Mail:

“Selvfølgelig skal vi være her allesammen, men jeg sætter stor pris på at gå nøgen i naturen, og den fornøjelse vil jeg nødig undvære. Måske kunne man også i Schweiz afsætte et par naturstier til naturister.”

Af det tyske nyhedsmagasin Spiegel fremgår det, at udfoldelse af "FKK" (der står for "fri kropskultur") er en alvorlig sag i Tyskland.
Nudisme har været udbredt i Tyskland siden begyndelsen af forrige århundrede og nåede et højdepunkt i 1920erne, siden blev der slået hårdt ned på alle tilløb til nudisme af det voksende nazistparti.

Efter Anden Verdenskrig blev nudisme udbredt igen – ikke mindst  i det daværende, kommunistiske Østtyskland – og interessen for at smide kludene i det fri  har været usvækket siden de to tysklandes genforening.