Forår i Toscana

Sanserne er konstant på overarbejde i Toscana. For nogle måske en gammel traver, men man bliver aldrig helt færdig med Toscana. Hele tiden frister regionen med sin overflod af kunst, natur, kultur og udsøgt mad og vin

Småbyerne er lagt på Toscanas bløde bakker, så de før i tiden var nemmere at forsvare. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Henrik Nybo
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forår i Toscana. En uanmeldt regnbyge har lige fejet hen over os.

Læs også: Bondegårdsferie på italiensk

Himlen er farvet blåviolet af velnærede skyer, som gradvist opløser sig, og tillader solens stråler at trænge ned gennem små sprækker i skydækket. Som en projektør oplyser solen vilkårlige pletter i det toscanske kulturlandskab.

Lige nedenfor højdedraget breder blidt bølgende marker sig ud, saftiggrønne, rapsgule, valmuerøde, kaffebrune. En lige stribe af ranke cypresser deler knivskarpt et afsnit mellem den grønne og den gule mark.

Længere ude i horisonten åbenbarer den stadigt mere dominerende sol et utal af små landsbyer, som hviler tidløse på toppen af klipper. Sådan en dag i slutningen af april er magisk i Toscana. Denne måned er her præcis lige så lunefuldt som hjemme. Belønningen er det uforudsete, den hyppige vekslen mellem drama og ynde.

Svært at undgå tanken om, at det næppe er tilfældigt, at netop denne egn på det europæiske landkort har haft en så massiv indflydelse på verdens gang. Renæssancens arnested. Toscanas tidløse skønhed må have haft en indflydelse på de store tænkeres positive tanker om mennesket i centrum. Også i dag er det svært ikke at tænke positivt, når man begiver sig rundt i landsdelens rigdom af landskab, byer, mad og fortræffelig vin.

Og ja, Toscana er ikke nogen nyopdaget stjerne. Men stadig uforlignelig og altid en fest.
 

Rejseinfo
 

Transport: Det er nemt at komme til Toscana med fly fra Danmark. Cimber Sterling flyver til Firenze, Norwegian til Pisa samt SAS til Bologna (umiddelbart nord for Toscana).

Check selskaberne på nettet for aktuelle afgange og priser. Oplagt at leje bil i lufthavnen. Man kan også køre den lange tur i egen bil (så kan man proviantere masser af vin).

Fra grænsen og færgelejet i Rostock er der henh. ca. 1.440 og 1.570 km til Firenze. En så lang tur, at det nok er en idé med en overnatning undervejs.

Overnatning:
  En god idé er at søge efter små private pensioner (B&B), som ofte ligger ret tæt på de centrale bydele.
turismo.intoscana.it/intoscana2/export/TurismoRTen