For høj til at flyve

Kabinepersonalet smed en passager af flyet, da han med sin lidt over to meters højde ikke kunne få plads til benene foran sædet.

Passageren, som er 205 cm høj, havde ved indtjekning i Oregon spurgt, om han kunne få plads ved nødudgangen. Men uden held. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke meget fornuft i udviklingen i flyindretning.

Læs også: Nye bagageregler kan ende i kaos

Mens vi allesammen er blevet højere og højere og tykkere og tykkere, er sædepladsen blevet mindre og mindre.
Den udvikling ramlede en høj amerikansk flypassager forleden ind i.

Passageren, som er 205 cm høj, havde ved indtjekning i Oregon spurgt, om han kunne få plads ved nødudgangen. Men uden held.

Da han kom om bord på Horizon Airs fly til Californien, kunne han ikke bakse sine lange ben ind på den begrænsede plads mellem sæderne og måtte strække dem ud i midtergangen.

Det kom personalet så meget på tværs, at de forlangte, at han straks flyttede benene. Og da det var fysisk umuligt, blev han sat af flyet.

Fik ny billet i erstatning
Episoden blev efterfølende omtalt i den lokale avis The Consumist, hvorefter selskabets ledelse kom på banen med en personlig undskyldning og en forklaring.

"Kabinepersonalet skulle naturligvis have flyttet passageren til et sæde ved nødudgangen, og hvis de var optaget, spørge de pågældende passagerer, om de i situationen frivilligt ville bytte," lyder det nu fra Horison Air skriver avisen.

Den høje passager har accepteret undskyldningen og kompensationen: En ny flybillet.