Første tog til Laos

5. marts ruller det første tog nogensinde ind i Laos fra Thailand.

Fra 5. marts kan man tage turen fra Thailand til Laos, når den første togbane ind i Laos nogensinde åbnes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To år har projektet været undervejs, et år har det været forsinket, og seks millioner dollars har det kostet.

Men nu er det ganske vist. Torsdag i næste uge, præcis kl. 9.10 lokal tid, fløjtes der afgang og det første tog nogensinde sætter i gang fra Thailand for 15 minutter senere at rulle ind på Tha Na Lang station i Laos.

Laos har indtil nu ikke opereret med tog, når Thailands prinsesse Maha Chakri Sirindhorn torsdag klipper snoren over, er det en milepæl i Laos.
Solstrålehistorien er dog ikke helt skyfri, for de nyanlagte skinner stopper 30 kilometer fra hovedstaden Vientiane, og i betragning af den tid, det har taget at anlægge de bare 3,5 kilometer togbane fra Nong Khai i Thailand til Tha Na Lang i Laos, er der ikke udsigt til, at de bliver forlænget lige med det første.

Ikke desto mindre kan man fra næste uge stige ombord på et tog i Bangkok, nyde turen gennem den frodige nordøstlige del af Thailand, krydse Mekong-floden via Thai-Laos Friendship Bridge, og 624 kilometer senere stige ud i Laos. Hvorfra en kort taxi-tur kan bringe en til Vientiane.

Sovevogn og forsinkelser
Har man prøvet at tage toget i Thailand, ved man, at tog til tiden heller ikke gælder her. Ifølge Andrew Spooker fra The Guardian, som har taget forskud på togglæderne på den nye rute, var forsinkelsen på hans rejse oppe i godt fem timer. Til gengæld kan man for bare 125 kroner nyde de 14 timer - plus forsinkelse - liggende i dyner, puder og bag eget gardin i en sovevogn.

Eller også kan man vælge at stå af inden grænsen og opleve nationalparken i Khao Yai, markedet i byen Nakhon Ratchisima eller resterne af de så prægtige templer, at de er på UNESCO's liste over verdenskulturarv, i Ayutthaya.

Togene afgår fra henholdsvis Bangkok og Tha Na Lang en gang dagligt.