Første hotel for nudister

Nudist-bevægelsen trives i Tyskland, og nu vil den have sit eget helt beklædningsfrie hotel.

"Der ligger nationalpark omkring hotellet. Vil gæsterne vandre her, er de naturligvis velkomne til at tage tøj på, hvis de ønsker det. Men det er der sikkert mange, der ikke gør," siger Frieder Haferhorn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De dyrker det på strande og campingpladser, og enkelte hoteller tillader også gæsterne at færdes omkring uden tøj på. Men står det til Frieder Haferkorn, vil alle tilhængerne af den tyske "Freikörperkultur" snart have deres eget hotel, hvor eneste tilladte beklædning er et håndklæde efter badet.

"Hotel Rosengarten" kommer hotellet med de planlagte 31 værelser i Freudenstadt til at hedde. Og selv om grundstenen ikke er lagt,  er husreglerne.
Frieder Haferhorn fortæller til Timesonline, at her skal alle skal være nøgne hele tiden, og man skal have et håndklæde med sig, som man kan sidde på. Og for at ingen kommer til at fryse, skal der er en fast temperatur på 26 grader på hotellet.

Nøgne vandringsmænd
"Der ligger nationalpark omkring hotellet. Vil gæsterne vandre her, er de naturligvis velkomne til at tage tøj på, hvis de ønsker det. Men det er der sikkert mange, der ikke gør," siger han.

Nudistbevægelsen er særdeles levende i Tyskland. "Freikörperkultur" - det frie legemes kultur - blev for alvor populær i 1920'erne, men blev senere forbudt af nazisterne, der erklærede den for umoralsk. Efter krigen dukkede nudisterne op igen, men i Østtyskland blev det forbudt af det kommunistiske styre.

I dag regner man med, at omkring 40.000 tyskere holder ferie på nudiststrande i Tyskland og nærliggende lande, hvor det er tilladt. F.eks. Kroatien, hvorimod der i f.eks. Schweiz gives bøde, hvis folk bevæger sig nøgne rundt i al offentlighed.

Vil nudistene gå nøgne i bjerge, må de blive hjemme i Harzen, hvor et par byer angivelig har planlagt at anlægge specielle nudistvandrestier.
Den tyske nudistorganisation har omkring 160 afdelinger med 45.000 medlemmer.