Flyv vægtløst i specialfly

Oplev ægte vægtløshed i en særligt indrettet Boeing 727, hvor kabinen er tom og uden sæder - se billederne her.

Foto: www.gozerog.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I februar starter selskabet ZERO-G flyvninger omkring Los Angeles, hvor du kan opleve vægtløshed uden at rejse ud i rummet. Det sker, når selskabet 13. februar går i luften fra Los Angeles, USA med deres særligt indrettede Boeing 727, hvor det meste af kabinen er tom og uden sæder eller andet.

Se også: Sådan skal du sidde i fremtidens fly

Flyet stiger først normalt til omkring syv kilometers højde, og sætter så næsen i vejret og stiger 45 grader. Når man når en højde af ca. 11 kilometer sænkes næsen i samme vinkel i en parabel, og under disse manøvrer vil passagererne opleve forskellige tidspunkter med vægtløshed, hvor man frit svæver rundt i kabinen.

Som at være på Mars
Flyveturen varer omkring de to timer, og i den tid vil passagererne opleve 15 forskellige eksempler på vægtløshed og tiltrækningskraft af hver 30 sekunders varighed. Man vil opleve en trediedel af jordens tiltrækningskraft, svarende til den på Mars. Og man vil opleve en sjettedel tiltrækningskraft som på Månen. Plus fuldstændig vægtløshed.

Det er samme grundlæggende oplevelser, som astronauter får, inden de drager ud i rummet. Det er ikke helt billigt at forsøge sig som astronaut. Den skrabede tur med få oplevelser fås for ca. 28.000 kr., mens den store oplevelsestur ligger omkring de 38.000 kr. En mand som Ozzy Osborne har prøvet turen og kalder det en oplevelse for livet.