Flyt ind i en hel gade i København

Nyrenoveret københavnerhotel inddrager hele gaden i et "glocal ophold" for gæsterne.

Kunstneriske sikkerhedsboxe i receptionen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ibsens Hotel
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I hjørnet står en gammel grammofon, hvor man kan komme og spille sine gamle vinylplader.

Læs også: Sov billigt i København

Et minglebord inviterer til at møde andre, der vil mingle, og vil man det modsatte, kan man finde en god, gammel bog i reolen.

Lyder det som et hotel?
Det er det ikke desto mindre. Det nyrenoverede Ibsens Hotel i Nansensgade i København genåbner i næste uge under begrebet: Glocal - en kombination af "global and local".

"Vi er en del af en global virkelighed, og på Ibsens Hotel, som de øvrige Brøchner Hotels, satser vi på miljøtiltag. Vi er den første CO2-neutrale hotelgruppe i verden, og vi er med i slutrunden til at få Nordisk Råds miljøpris for 2011. Men lige så vigtigt er det, at vore gæster fornemmer den lokale atmosfære og får oplever hos os, som de ikke får andre steder," mener Kirsten Brøchner, medejer af hotelkæden.

Gadens unikke charme
Nansensgades helt specielle atmosfære med kombinationen af antikvariater og nye designere er rykket med ind i hotellet, hvor gadens butikker og designere har sat deres præg på hotellet - fra det nostalgiske musikhjørne og de antikvariske bøger til Krestine Kjærholms tekstildesign.

Gadens kunstnere og handlende kan også blive profileret på hotellet i lobbyens "Shop in af Box", hvor de kan udstille og reklamere for sig selv .

"På den måde markedsfører vi de lokale forretninger over for de godt 50.000 danske og udenlandske gæster, der besøger Ibsens Hotel hvert år," siger Kirsten Brøchner.

Men det er ikke kun hotellets gæster, der skal føle, at Nansensgade er deres. Det gælder også den anden vej rundt. Ibsens Hotel være mødested for de lokale. Facaden er nu åben med glasdøre, og der er bænke på fortovet - og de lokale kan, som alle andre, kikke indenfor med en vinylplade under armen.

Se også: Hvordan kom det håndklæde i min kuffert