Flyselskaberne satser på Danmark

Verdens bedste og største flyselskaber lander i Københavns lufthavn i 2010, og det giver masser af nye muligheder for flypassagerer.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De store, internationale flyselskaber har kig på Danmark. Verdens største og verdens bedste flyselskab har begge annonceret nye ruter fra København, og næste år tegner allerede lysere end rædselsåret 2009.

Se også: Direkte til verdens rigeste land

Air Canada, Qatar Airways og Germanwings er nogle af de nye navne, vi kommer til at se på halerorene i Københavns Lufthavn næste år. Læg dertil nye ruter fra SAS, Cimber Sterling og Norwegian samt en massiv satsning fra Delta Air Lines, og så begynder der at tegne sig et positivt billede for flybranchen.

"Efter rædselsåret 2009, hvor passagererne blev hjemme i stor stil, og mange flyselskaber kørte med blodrøde tal, så er der nu flere selskaber, der ser muligheder og tør satse. Det er et tegn på bedre tider," vurderer Kenneth Karskov fra Viviro.com - søgemaskinen til flybilletter på nettet.

Helt nye muligheder

Toronto, New York JFK og Doha er blandt nogle af de nye destinationer, som rejsende fra København kan få trykt på deres boardingkort næste år. I tillæg hertil kommer en lang række nye ruter fra nogle af de etablerede flyselskaber i København - Norwegian, Cimber Sterling og SAS - samt nye lavprisselskaber som Germanwings og NIKI.

"Det er altid glædeligt med nye ruter, og særligt når det er nogle af de helt store luftfartsselskaber, som får øjnene op for Danmark. Det åbner helt nye muligheder for de rejsende, når Delta Air Lines, verdens største flyselskab, og Qatar Airways, verdens måske bedste flyselskab, satser på ruter til København," fortæller Kenneth Karskov.

Delta Air Lines er med 170 millioner årlige passagerer verdens største flyselskab og åbner i 2010 til New York JFK, i tillæg til ruten til København - Atlanta. Qatar Airways er anerkendt for høj service og har som et af kun seks selskaber fået tildelt fem stjerner af Skytrax sammen med bl.a. Singapore Airlines. Qatar Airways vil flyve fire gange ugentligt fra København til Doha, og derfra videre ud i verden.

Montenegro Airlines

Det er dog ikke kun de store flyselskaber, der melder sig på banen i København. Nye navne i Kastrup inkluderer Flyglinjen.se med en rute til Jönköping, SATA International med direkte flyvning til Madeira og Montenegro Airlines, som åbner fast rute til Danmark efter et kort besøg i København sidste sommer.

Den fulde liste over nye ruter kan ses på www.viviro.com