Flyselskaber frister med stopover

Når turen går til fjerne feriemål, kan det være en fordel at bryde rejsen op i to. Stadig flere flyselskaber tilbyder gratis stopover og pakker med rabatter på hoteller og oplevelser.

28REJSTOPOVER-135214.jpg

Foran dig ligger 10-20 timers flyrejse kun afbrudt af en mellemlanding, hvor du skifter fly på vej mod din destination i Asien, Australien eller USA. Du glæder dig til ferien under varmere himmelstrøg, men er træt ved tanken om mange timer i et trangt flysæde. Så hvorfor ikke bryde den lange flyrejse op i to bidder og samtidig føje ferieoplevelser til turen?

Stadig flere flyselskaber tilbyder gratis stopover, når du flyver til oversøiske destinationer med en mellemlanding undervejs. Det betyder, at flybilletten ikke blive dyrere, selv om du tilbringer nogle dage undervejs på en ’mellemstation’.

Til gengæld skal du indregne udgifter til hotel, mad og oplevelser, men mange flyselskaber opererer med stopoverpakker, der giver rabat på hotelovernatninger mv. eller ligefrem inkluderer gratis services.

»Vi har mange kunder, der rejser til Australien og New Zealand, og blandt dem er det mere reglen end undtagelsen at lave et stopover. For eksempel i Singapore, hvor man kan få stopoverpakker med favorable priser på hoteller,« siger bureauchef Dorte Kuula fra rejsebureauet MarcoPolo.

Et ekstra krydderi

»Kunderne vælger stopover for at komme mere udhvilede frem til den endelige destination, men også fordi de får et ekstra krydderi på rejsen. Det er en positiv overraskelse for mange kunder, at det er muligt at lave stopover uden de store ekstraudgifter,« siger hun.

Også en stor del af bureauets kunder til destinationer i Asien eller det vestlige USA laver et stopover undervejs. Til USA kan det eksempelvis være i Island eller New York.

Der er et stort udvalg af stopovermuligheder, når man rejser til oversøiske feriemål. I mange tilfælde kan man selv booke stopoverpakken på nettet, mens man i andre tilfælde skal benytte et rejsebureau. Her er et lille udvalg af muligheder.

Portugal

Det portugisiske selskab TAP flyver dagligt fra København til Lissabon og har især gode forbindelser videre til Brasilien og Afrika. Selskabet tilbyder som noget nyt gratis stopover i Lissabon i op til tre døgn, når man rejser på de oversøiske ruter.

TAP har 150 partnere med i stopoverprogrammet, hvor man blandt andet får rabat på hotelovernatninger og en gratis oplevelse under sit ophold – f.eks. en byrundtur med guide i Lissabon eller en udflugt til nærliggende Sintra.

Singapore

Singapore Airlines flyver fra København til Singapore og har et stort netværk af ruter til Asien, Australien og New Zealand. Selskabet tilbyder gratis stopover i Singapore i lige så mange dage, som man har lyst til inden for billettens gyldighed.

Man kan købe en stopoverpakke, der inkluderer lufthavnsbus tur/retur, hotel, transport rundt i Singapore med SIA Hop-on Bus samt adgang til over 15 attraktioner og oplevelser – heriblandt Sentosa Island, Singapore Zoo og River Cruise.

Dubai

Emirates flyver dagligt fra København til Dubai, hvorfra der er videre forbindelser til en lang række destinationer i Asien, Mellemøsten og Afrika. Det er gratis at lave stopover i Dubai i op til syv dage.

Man kan købe en stopoverpakke, som inkluderer velkomst og assistance i lufthavnen, lufthavnstransport tur/retur og hotel med morgenmad. Der er over 90 hoteller at vælge imellem, og de fleste har 24 timers check in/check out service.

Attraktioner og oplevelser er ikke inkluderet, men man kan tilkøbe forskellige udflugter.

Finland

Finnair flyver fra København og Billund til Helsinki, hvorfra der er mange forbindelser videre til især Asien. I foråret lancerede selskabet en ny service, hvor man har mulighed for at lave et gratis stopover i Finland fra fem timer til fem dage.

Finnair samarbejder med Finlandtours, hvor passagererne har mulighed for at booke aktiviteter og ture i Helsinki og det øvrige Finland. Der er eksempelvis en tur om vinteren til Rovaniemi ved polarcirklen, hvor man besøger et arktisk udstillingscenter og har chancen for at opleve nordlys.