Flyselskab tester uniformer der lyser og taler

Det ligner en science fiction film, men flypersonalets uniformer med indbygget lys og mikrofoner testes i den kommende tid i Easyjets fly.

Disse uniformer med ledlys og indbyggede mikrofoner vil easyJet teste i de kommende måneder. Fold sammen
Læs mere
Foto: easyJet PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er LED-belysning på skulder og kanter, som i nødsituationer kan give ekstra oplysning og tydeligt vise, hvor personalet befinder sig.
Der er lys på reverset med information om flynummer og destination.
Der er også indbygget mikrofon i uniformen for en lettere kommunikation mellem kabinepersonale, piloter og passagerer.

Nej, det er hverken fagre nye verden eller en science fiction film. Det er lavprisflyselskabet Easyjet, som tester nye uniformer.

Foto: easyJet PR Fold sammen
Læs mere

Det britiske flyselskab, som i år fejrer 20 års jubilæum, har ofte været med på den nyeste teknologi. Selskabet lancerede for eksempel online booking allerede i 1998.

Nu er det personalets uniformer, det gælder. Både til flyingeniører og kabineperonale. Uniformerne er udviklet i samarbejde med virksomheden CuteCircuit, som blandt andet står bag ideer som intelligente tekstiler og mikroelektronik.

»Det er spændende at arbejde med banebrydende teknologi, som kan gøre det lettere at identificere personalet i en nødsituation og give praktiske løsninger til ingeniørernes arbejde,« siger chef for kabinepersonalet, Tina Milton, i en pressemeddelelse

Foto: easyJet PR Fold sammen
Læs mere

De nye uniformer vil i de kommende måneder blive testet af Easyjets personale, og de bedste og mest anvendelige teknoligier vil blive brugt i næste version af uniformer.