Flypassager strippede

Streaker om bord på et amerikansk rutefly nægtede at tage tøj på igen, hvorefter flyet landede ekstraordinært for at få den pågældende arresteret.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når en "streaker" løber ind på sportsbanen uden en trævl på kroppen, kan de få mange smil frem. Selv den britiske dronning storgrinede forleden i den forbindelse.

Læs også: Hvad stewardesser hader ved passagerer

Men om bord på et fly er sagen andereledes intimiderende - så meget at kaptajnen på US Airways fy mellem Charlotte og Los Angeles besluttede at lande ekstraordinært i Albuquerque for at få en "streaker" af flyet og arresteret.

Den var 50-årige Kieth Wright, der smed kludene over for de 148 passagerer om bord, og løb nøgen omkring på flyet .

Kabinepersonalet forsøgte forgæves at få ham til at tage sit tøj på eller i det mindste dække sig med et tæppe, hvorefter nogle af passagererne hjalp til med at holde ham fysisk tilbage og passivisere ham med håndjern.

Spændt fast med håndjern
"Vi måtte holde han ned mod gulvet med magt og give ham håndjern på ankler og håndled, fortæller Matt McGinnis til den amerikanske TV-kanal News 13.

De øvrige passagerer kunne ikke undgå at bemærke tumulten, men alle tog det roligt.
"Jeg faldt i søvn, og en kvinde ved siden af sov også. Da jeg vågnede, var hun gået, og  jeg så op og tænkte: "Oh my God, this guy is naked," beskrev Lynette Naude senere sin oplevelse.

Flyet landende i Albuquerque, Keith Wright blev, stadig uden tøj på, arresteret og ført i forvaring.
Derefter fortsatte 705 til Los Angeles, og passagererne fik en ekstra "sikkerhedsmelding" fra kabinepersonalet: "husk at beholde tøjet på".

Se billeder af Kieth Wright i KRQE News 13s nyhedsklip om hændelsen: