Flyfabrik nægter at fjerne toiletter

Boeing-fabrikkerne afviser Ryanairs ønske om fly med flere sæder og færre toiletter.

Boeing har afvist forslaget med den begrundelse, at det vil have indflydelse på passagerernes sikkerhed om bord. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andy Rain
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Under mantraet "lavest mulige flybilletpriser" er der ingen ende på det irske selskab Ryanairs påhit for at tjene penge ad anden vej end på billetterne.

Læs også: Lufthavne i krig med Ryanair

F.eks. at stoppe flest mulige passagerer ind i flyet - bl.a. ved af fjerne en del af toiletterne, så der bliver plads til flere sæder.

Den idé har flyfabrikken Boeing imidlertid sat en stopper for. Fabrikken vil simpelthen ikke fremstille et sådan fly til Ryanair.

Det er Ryanairs direktør, Michael O'Leary, der kommer med oplysningerne om, at Boeing har afvist forslaget med den begrundelse, at det vil have indflydelse på passagerernes sikkerhed om bord.

Boeing vil ikke kommentere
"Men de seks sæder ekstra, som to toiletter færre vil skaffe, kan ikke sinke i forbindelse med en evakuering i en nødsituation," mener direktøren ifølge TravelNews.

Boeing fabrikkerne vil ikke udtale sig i sagen. Man diskuterer ikke offentlig forhandlinger med kunder, som det hedder.

Informationer kom frem i forbindelse med et pressemøde forleden, hvor Ryanair var under hård kritik for sin beslutning om at hæve gebyret for indtjekket bagage med 33 pct. til op mod 170 kr. pr. stk.

Se også: Ryanair satte passagerer af på den forkerte ø