Flybilletpriserne sætter historisk bundrekord

Det er nu blevet endnu billigere at flyve end i kriseåret 2009, hvor luftfartsselskaberne kunne udbyde historisk lave priser.

Det er hovedsageligt fra Københavns Lufthavn, at det er blevet billigere at flyve langt. Fra Billund er der kun besparelser at hente til Bangkok og Sydney. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com

Bangkok, New York, Beijing, Tokyo, Sydney. Der er godt nyt til alle danskere, der drømmer om at rejse til en af disse storbyer. Flybilletpriserne sætter nemlig historisk bundrekord på oversøiske rejser.

Se også: Her sætter du vinteren på standby

Det er nu blevet endnu billigere at flyve end i kriseåret 2009, hvor luftfartsselskaberne kunne udbyde historisk lave priser. Billetpriserne fra København til de oversøiske destinationer er hamret i bund som følge af en international gældskrise samt overkapacitet på det skandinaviske marked.

Prisniveauet på oversøiske flyrejser fra Københavns Lufthavn er nu op til 7 pct. lavere end på samme tidspunkt i 2009, der var luftfartens kriseår. Det viser nye tal fra Dansk Flyprisindex.

29.8 pct. billigere til Bangkok
Det er især blevet billigere at flyve til Thailands eksotiske hovedstad, Bangkok, hvorfra rejsen typisk går videre til badeferie på små paradisøer. Fra København til Bangkok er flybilletten blevet 29.8 pct. billigere, mens jyderne kan glæde sig over et prisfald på 22,7 pct. fra Billund.

Det er hovedsageligt fra Københavns Lufthavn, at det er blevet billigere at flyve langt. Fra Billund er der kun besparelser at hente til Bangkok og Sydney.

Prisfaldet kommer som en konsekvens af svigtende efterspørgsel i årets fjerde kvartal. Luftfartsselskaberne rapporterer over en bred kam om 15 – 20 pct. færre forudbestillinger i forhold til samme tidspunkt året før.

Billige flyrejser 2012
Den kraftige ekspansion fra de mellemøstlige selskaber har betydet, at der er voldsom overkapacitet i det skandinaviske marked, forklarer administrerende direktør Ole Stouby fra rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk, der udgiver Dansk Flyprisindex.

"Dette i kombination med svigtende efterspørgsel som følge af international gældskrise og finansiel uro er en særdeles giftig cocktail for luftfartsselskaberne", vurderer Ole Stouby.

For 2012 kan der også forventes relativt billige flyrejser, med mindre luftfartsselskaberne vælger at skære drastisk i udbuddet af flysæder.

"Der vil være en forventning om, at luftfartsselskaberne får tilpasset kapaciteten til den noget lavere efterspørgsel, men der er traditionelt en lang reaktionstid, hvorfor forbrugerne kan glæde sig til billige oversøiske flyrejser i hvert fald i de første 3 – 6 måneder af det nye år", mener Ole Stouby.