Fly afviser passagerer mistænkt for H1N1-smitte

To store engelske flyselskaber vil afvise passagerer, hvis kabinepersonalet synes, de ser ud som om de har svineinfluenza.

Foto: colorbox.com

Rejsende med British Airways og Virgin Atlantic vil lade personalet ved check-in og kabinepersonalet afgøre om passagerer kan komme om bord på selskabernes fly. Ved mistanke om at en passager er syg af Influenza A, også kaldet H1N1 og svineinfluenza, vil personalet ikke lade passageren komme ombord, før han eller hun har fremskaffet en lægeerklæring, der godtgør, at de er raske nok til at flyve.
 

Helt hen i vejret 
Læger og sundhedsansvarlige i Storbritannien har betegnet initiativet som "helt hen i vejret" og anfører, at flypersonalet alligevel ikke vil være i stand til at afgøre, hvem der er bærere af virus og at det vil beslaglægge sundhedsvæsenets tid unødigt.

Peter Holden, British Medical Associations ekspert i inflenza pandemier, har til The Times oplyst, at han råder læger til ikke at udstede nogen lægeerklæringer i denne anledning, fordi de ikke vil være det papir værd, som de er skrevt på.

Forsikringen bør dække

"Det er mageløst spild af tid. En sådan erklæring gælder kun det øjeblik den er udstedt," siger dr. Holden. "Alle kan blive smittet når-som-helst på vejen fra lægen til lufthavnen... Og desuden har vi som læger bedre ting at tage os til end at spilde tiden for British Airways."

Passagerer med hovedpine, ondt i halsen og løbende næse vil alligevel blive tilbageholdt af flyselskaberne. British Airways oplyser, at folk med influenza-symtomer allerede er blevet frarådet at rejse videre. Og en talsmand for rejsearrangører i Storbritannien betegner forholdreglerne som "fornuftige" og har givet udtryk for, at rejseforsikringer burde dække aflysninger på grund af H1N1-virus.