Flugt fra Sne-Dannmark

25.000 danskere "flygter" fra snemasserne i vinterferien, men der er stadig billetter til solen, melder charterbureauerne.

Ca. 18.000 danskere vil tilbringe vinterferien på de Kanariske Øer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Judith Betak

Ganske vist er vejret på danskernes foretrukne charterrejsemål om vinteren også gået amok i regn, men her lover meteorologerne nu sol igen i den kommende dage.

Læs også: 5 madoplevelser på Gran Canaria

Så der er de bedste udsigter til varme og brunende stråler for de ca. 18.000 danskere, der vil tilbringe vinterferien på de Kanariske Øer.

"I alt omkring 25.000 danskere vil skifte sneen ud med sol og sommer i uge 7 og 8. Men selv om danskerne i øjeblikket køber charterrejser i stor stil, er der alligevel rejser tilbage i de to vinterferieuger," siger kommunikationschef Torben Andersen, kommunikationschef i Spies.

Hos Apollo er der imidlertid så godt som udsolgt i vinderferieugen.

"Lige nu er 98 pct. af rejserne solgt. Og samme eksplosive interesse kan vi se se for danskernes alternative vinterferieuger 6 og 8. Skal man have en rejse i disse uger, er det en god idé at komme til tasterne eller telefonen," siger PR-chef Rikke Koks Andreassen, som kke kan huske en vinter, hvor salget af rejser er gået så hurtigt, som her i januar.

Kraftig nedgang i turisme
Selv om Gran Canaria, Tenerife og de øvrige kanariske øer er danskernes, ja hele Skandinaviens feriefavorit om vinteren, faldt antallet af skandinaviske gæster på øerne en smule sidste år.

Men generelt har kanarieøerne mærket en kraftig nedgang i turismen. Antallet af besøgende faldt i alt 12,3 pct. i 2009, og det skyldes især det britiske marked, hvor den svage kurs på det engelske pund har hæmmet rejselysten.

Sidste år besøgte 8,2 millioner udenlandske turister De Kanariske Øer. Af dem var 1,8 millioner "fastlandsspaniere", som besøgte de normalt solrige øer ud for Afrikas kyst. 

Se også: Her rejser de kendte hen i 2010