Flest vil have ferie uden børn

Andre folks børn er mest til irritation, mener 2 ud af 3 danskere. Se guide til hoteller, hvor du med garanti er fri for børn.

Foto: Colourbox.com

Råb, skrig, flyvende badebolde og vandpjaskeri i poolen.

Læs også: Flypassager blev døv af skrigende barn

Det er stort set kun børnenes forældre, der synes det er en fornøjelse.

2 ud af 3 danskere bliver irriterede på andre folks børn, når de er på ferie, viser en undersøgelse, som hotelbookingportalen Hotels.com har foretaget.

1.155 danskere er i undersøgelsen spurgt om deres ferieoplevelser. Og her viser det sig, at 63 pct. generelt er negativt stemt over for andre folks børn.

Det er især i flyet og på hotellet, at børnene går andre på nerverne - og det irriterer især, når forældrene ikke vil eller formår at sætte grænser for deres børn.

Har man ikke selv børn, er tolerancetærsklen helt i bund, viser undersøgelsen. 75 pct. af undersøgelsens deltagere uden børn er negativt indstillet overfor andres børn, mens det kun gælder 30 pct. af dem, der har børn.

Næsten halvdelen mener, at andre folks børn på flyet er irriterende, mens 40 pct. ikke bryder sig om larmende unger på hotellet.
Faktisk ville 25 pct. af os foretrække at bo på børnefri hoteller, viser undersøgelsen.

Charterrejser uden børn
Samme tendens har man også oplevet charterbranchen. Det er snart tre år siden, at Spies forsigtigt lancerede Sunprime-konceptet med hoteller livsnydere med lidt ekstra luksus og ingen børn.

Man var usikker på "de andre" kunders reaktion. Men der kom ingen kritik, folk elskede det. De faldt straks for roen og freden på hotellet.

Til november åbner Sunprime hotel nummer fire. Det kommer til at ligge i Kamala Beach på Phuket i Thailand, og også her bliver det nye hotel nabo til bureauets modsatte koncept, Sunwing, børnefamiliernes paradis.

Næste side: Guide til hoteller, hvor børn ikke har adgang