Flest turister dør i Thailand

Hver dag dør 38 mennesker i motorcykelulykker i Thailand. Mange er turister.

Størstedelen af de seneste 324 rapporterede hospitalsindlæggelser i Thailand skyldes ulykker, der er forårsaget af kørsel på motorcykel, hvoraf en alarmerende stor del er med dødelig udgang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gitte Sofie Hansen.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For britiske turister er Thailand det absolut farligste land at holde ferie i. Det fremgår af helt nye tal, som offentliggøres på Times online.

Se også:
Danskere dør på ferien

Motorcykelulykker er den største enkeltårsag til at 269 briter hvert år dør i udlandet, fremgår det af rapporten, "British Behaviour Abroad", fra the Foreign and Commonwealth Office (FCO).

Thailand er det land, hvor der forekommer flest dødsfald i forhold til antallet af turister fra Storbritannien. Og det land hvor britiske turister har størst risiko for at ende på et hospital. Selv om Thailand har venstrekørsel ligesom i Storbritannien.

Motorcykler dræber
Størstedelen af de seneste 324 rapporterede hospitalsindlæggelser i Thailand skyldes ulykker, der er forårsaget af kørsel på motorcykel, hvoraf en alarmerende stor del er med dødelig udgang. Tallene stammer fra indberetninger fra britiske konsulater i udlandet, så tallene kan reelt være større.

Thailand har en af verdens værste ulykkesstatistikker, når det gælder færdselsulykker, af hvilke de fleste implicerer motorcyklister.

Eksempelvis er styrthjelm påbudt alle, der befinder sig på en motorcykel, men loven bliver vidt og bredt ignoreret af både politi og trafikanter. Hver dag bliver 38 mennesker dræbt i motorcykelulykker i Thailand og mange er turister.

Aflevér aldrig passet
FCO advarer desuden mod, at man afleverer sit pas som pant for at leje en scooter eller en motorcykel. "Skruppelløse udlejere har i flere tilfælde beholdt passet, fordi de påstår, der har været skader på køretøjet, når det er blevet afleveret," lyder det fra FCO.

Organisationen advarer om, at køretøjerne ofte slet ikke er sikre nok til at færdes i trafikken, mange er heller ikke registrerede og dermed ulovlige på offentlig vej. Dette alene kan være årsag til, at ens forsikring ikke dækker.

Desuden har organisationen noteret, at mange på grund af den finansielle krise har valgt at spare rejseforsikringen væk, hvilket den advarer kraftigt imod.

Arresteret i Spanien
Det næstmest risikable sted for briter at rejse hen er Spanien. Her blev over 2.000 briter arresteret sidste år. Ingen steder bliver flere briter arrasteret, men hvis man ser på, hvor mange der bliver arresteret i forhold til, hvor mange, der rejser dertil, bliver flest arresteret i Forenede Arabiske Emirater - efterfulgt af Thailand.

De fleste arrestationer skyldes overtrædelse af narkotikalovgivningen i de pågældende lande. Det gælder i særlig grad Thailand, hvor 25 procent skyldes stoffer og narko. Også emiraterne har en meget lav tolerence, når det gælder stoffer, og mange briter er blevet arresteret, mens de var i transit og i besiddelse af receptpligtig medicin, der, selv om det er lovligt i Storbritannien, er ulovligt i emiraterne.

For et par år siden blev eksempelvis den 45-årige Tracy Wilkinson fra West Sussex arresteret i Dubais lufthavn for at være i besiddelse af et smertestillende middel, som hun tog mod kroniske rygsmerter.

Anti-islamisk adfærd
Arrestationer begrundes også "dårlig opførsel". I Forenede Arabiske Emirater risikerer man også arrestation anti-islamisk optræden og optræden der kan anses for at være "repektløs" overfor emiratiske embedsmænd.

FCO råder turister til på forhånd at sætte sig ind i lokal lovgivning og skik, inden de tager sf sted til fremmede lande og kulturer.