Flere vil have privat feriebolig

Mere privatliv og ret til at bestemme selv. Det får stadigt flere danskere til at holde ferie i lejede private boliger – ikke mindst i Spanien.

Foto: Colourbox.com

Spanien er et populært rejsemål.

Læs også: Drop hotellet - bo hos de lokale

Men hvor meget kommer alligevel bag på firmaet spain-holiday.com, som har en dansk hjemmeside, feriebolig-spanien.dk, for formidling af private ferieboliger i Spanien.

I de første fire måneder af året har der været en voldsom stigning i antallet af danske besøgende på siden. Ikke mindre end 23 pct. flere end samme periode i 2009.

"Vi ved jo, at Spanien er et fantastisk populært rejsemål. Men vi er selv lidt overraskede over, at stigningen i år indtil nu har været så stor," siger Claus Sørensen, direktør i firmaet, der har base i Malaga.

Han har flere forklaringer på den store interesse for private ferieboliger:

"I en privat bolig – uanset om det er et hus eller en lejlighed – har man mere privatliv end på et hotel. Man kan komme og gå som det passer én og være mere privat. Der er som regel bedre plads end på et hotelværelse. Man kan selv lave mad og behøver ikke spise ude hver aften. Og med de mange billige fly-afgange i Europa er det let og billigt selv at booke flyrejsen," siger han.

Også flere lejer private boliger
Mere end 125.000 danskere var på den danske feriebolig-side på jagt efter den personlige solferie. Især var februar travl med over en tredjedel flere net-gæster end i fjor.

Og mange besøgende nøjes ikke med at kikke. Via hjemmesiden kan man sende en gratis forespørgsel direkte til boligens ejer, og det er der også flere, der gør.

I februar alene var der næsten dobbelt så mange direkte henvendelser fra ejer til lejer som i 2009.