Flere vælger kør-selv ferier

Danskerne vil i højere grad tage bilen på sommerferie i år, end sidste år, melder Gouda Rejseforsikring og giver gode råd.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Husk alle kortene - både det gule, det røde og det grønne - hvis du vælger en kør-selv sommerferie. Og det tyder alt på, at flere danskere vil gøre i år.

Se også: Lej ikke scooter i Grækenland

"Vi kan på mængden af forespørgsler se, at flere danskere i forhold til sidste år vil tage bilen på sommerferie," oplyser skadedirektør Jørgen Pedersen, Gouda Rejseforsikring.

Vælger man privatbilen som transportmiddel på udlandsrejsen, så er der især to ting, man skal være opmærksom på inden man tager af sted. Nemlig de ændringer der blev foretaget i den offentlige sygerejseforsikring sidste år.

Ingen forsikring i Kroatien
"Man skal huske, at man som rejsende ikke længere får dækket hjemtransport i forbindelse med sygdom under rejsen, og man skal huske, at dækningsområdet blev mindre, så man f.eks. ikke længere er dækket i Kroatien og Tyrkiet," siger Jørgen Pedersen.

Man skal selv sørge for at tegne rejseforsikring for bl.a. hjemtransport ved sygdom. 
Gouda er på markedet med en ny udvidet årsforsikring for kør-selv rejsende. den omfatter også hjemtransport for bil, erstatningsbil og dækningen, hvis ferieboligen bliver ubrugelig på grund af brand, oversvømmelse eller tyveri.

På kør-selv ferien er det også vigtigt at huske alle "kortene". Det gule sygesikringskort, det røde SOS-kort der beviser, at bilen er dækket af kaskoforsikring, og det grønne kort der beviser, at bilen er ansvarsforsikring.