Flere urolige flypassagerer

De danske charterpassagerer opførte sig godt sidste år. Det var nordmænd og svenskere, der var "urolige" hos Thomas Cook Airlines.

Foto: Colourbox.com

De var lidt flere "urolige" passagerer om bord på Thomas Cook Airlines Scandinavia sidste år - og det er især på flyvningerne til Thailand, at fornuften fordufter i hos chartergæsterne.

Læs også: Hvad passagerer hader ved andre passagerer

Men der er dog stadig langt til de mange "episoder", der fandt sted i forbindelse med og under flyvningerne omkring årtusindskiftet.

Dengang i 2000 og 2001 skejede over et halvt hundrede af flyselskabets passagerer hvert år mere ud end hvad godt var.

I de følgende år faldt antallet til omkring 30, og i 2004 var der "helt stille". Kun syv passagerer blev indrapporteret som, "disruptive passengers". Siden har antallet svinget lidt op og ned. I 2008 var der otte, og sidste år endte med 11.

Ingen danskere på årets liste
"Indtil november var der rapport om 10 urolige passagerer, men i december blev der registreret endnu en," oplyser sikkerhedschef Niels Graugaard i Thomas Cook Airlines personaleblad.

De 11 urolige passagerer fordeler sig med fem svenskere, fem nordmænd og en enkelt finner.

Af de 11 kom to slet ikke på ferie, de blev nægtet udrejse. Tre blev nægtet hjemrejse. Tre blev sat af under mellemlanding og tre fik en advarsel.

Ingen blev dog "blacklisted" hos flyselskabet.

Læs også: Kæmpe-edderkop grounder passagerfly