Flere tager på solorejser, hvor mor eller far rejser alene med børnene

Nye familieformer kræver nye ferier. Nu kan singleforældre rejse uden at betale for to voksne.

Børn kan få nye venner på solerejsen med mor eller far. Fold sammen
Læs mere
Foto: TUI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan være svært at få ferien til at gå op, hvis man er singleforælder, for som oftest skal du alligevel betale for to voksne, hvis du vil af sted. Og det afholder mange fra at bestille en dyr ferie til udlandet.

Men det begynder flere rejseselskaber nu at gøre op med, og en af dem er Danski, der for andet år i træk arrangerer en soloskitur, hvor man som aleneforælder kan tage sit barn med på skiferie og møde andre ligesindede:

»Vi har lyttet til danskernes ferieønsker, og hos Danski synes vi ikke, at det skal være besværligt og dyrt at rejse, blot fordi man rejser alene med børn – tværtimod. Derfor kan vi igen denne sæson sende soloskiløbere og deres børn på skiferie i Alperne med ligesindede,« fortæller Rikke Levinsen, der er marketingansvarlig hos Danski.

Også på sommerferien

Hvis man vil rejse alene på ferie med sit barn – eller bare alene – giver det nogle økonomiske udfordringer. For når man booker en ferie, skal man som regel altid betale for et dobbeltværelse. Du får altså ikke den rabat til dit barn, som du ellers ville få – ej heller rabatten ved at rejse alene.

Hos TUI viser en optælling, at 18 pct. af dem, der rejser med børn, er alene på ferie med børnene. Og det tal kombineret med en stigende efterspørgsel på aleneferier med børn, vil TUI gerne være lydhør overfor:

»Vi oplever en stigende efterspørgsel på aleneferier med børn. Der er flere skilsmisser og ganske enkelt bare flere, der rejser alene på ferie med børnene. Men de fleste hoteller i verden er indrettet på den måde, at der skal være to voksne betalende. Det er vores hoteller også. Derfor har vi i perioder særlige tilbud, hvor man ikke skal betale for en ekstra person,« forklarer Nikolai Johnsen, pressechef hos TUI. Han forklarer også, at det er svært for selv et stort selskab som TUI at få de gode tilbud på enkeltværelserne, så derfor må man være indstillet på at rejse lidt uden for højsæsonen.

Ikke nødvendigt at være single

Der kan være mange årsager til at tage på en soloferie med sit barn, forklarer Rikke Levinsen fra Danski, og man behøver ikke være single for at tage med på sådan en tur, mener hun:

»Det bedste ved disse ture, hvor alle deltagerne af den ene eller anden årsag, rejser alene med deres børn, er, at det er et frirum for både børn og voksne. Børn, der f.eks. ingen søskende har, får nye legekammerater – og det gør mor eller far også.«

Henrik Lüdemann var en af deltagerne på Danskis soloferie sidste år, og var rigtig glad for deres soloferiekoncept:

»Jeg så tilbuddet på en fire dages skitur i Valloire på Facebook, og tænkte, det måtte undersøges. En voksen og to børn, tre dage på ski, fly, hotel og mad – så bliver det ikke nemmere. Lige noget for mig og vores to store børn på seks og syv år, mens mor og Lukas på fire måneder kunne blive hjemme og hygge sig. Vi havde de dejligste dage, vi fik stået på ski og hygget os sammen med andre forældre og deres børn,« fortæller Henrik Lüdemann om sidste års skiferie.

Valloire

Hvis man ønsker at tage med på Danskis soloferie med børn, går turen til Valloire i Frankrig i uge 12. Hos TUI råder Nikolai Johnsen kunderne til at ringe ind, hvis de vil finde et godt tilbud på en aleneferie med børn.