Flere rejser til Thailand

Flere end 150.000 danskere tager på ferie til Thailand denne vinter - og de første fly er udsolgt.

Foto: flydime/Flickr.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu inden Spies har sendt det første af vinterens charterfly af sted mod Phuket, er syv af 10 rejser solgt, oplyser Spies. Jul og nytår har rejseselskabet tæt på udsolgt, og fra lufthavnene i både Aalborg og Billund er der sat ekstrafly ind til danskernes foretrukne rejsemål i Det Fjerne Østen.

Læs også:
Vi drømmer om Thailand

"Mens vi fra København mangler at sælge lidt mere end 20 pct. af vores vinterrejser til Thailand, må vi melde udsolgt fra Aalborg. Fra Billund har vi kun nogle få pladser med afgang den 7. marts. I forhold til på samme tidspunkt sidste år ligger Thailand-salget ca. 20 pct. foran," siger Jan Vendelbo, direktør i Spies.

Spies flyver fra København hver fredag aften med en Airbus 330 fra danske Thomas Cook Airlines og selv om flyrejsen til Thailand er omtrent dobbelt så lang som til De Kanariske Øer, får Phuket og Krabi besøg af stadig flere børn.

Flere børn kommer med

"Cirka 12 procent af vores gæster er under 12 år. Det matcher udmærket vores nye initiativ med endnu et familieanlæg, Sunwing Resort, som åbner den 15. november i Kamala med 300 lejligheder og syv swimmingpools. I forvejen har vi et tilsvarende to år gammelt anlæg i Bangtao med 287 lejligheder," siger Jan Vendelbo.

I 2008 holdt 149.942 danskere ferie i Thailand – det er 8.832 flere end i 2007 - og svarer til en fremgang på 6,3 procent.

"Vi forventer en tilsvarende fremgang i denne vinter," siger Jan Vendelbo.

I alt rejste 825.180 skandinaver på ferie i Thailand i fjor. Af dem var cirka halvdelen svenskere.