Flere dyrker motion på ferien

Danskerne er gode til at dyrke motion – og vi er endnu bedre til det, når vi er på ferie. Det viser en undersøgelse, som Apollo har foretaget blandt 1.000 danskere.

Danskerne vil gerne dyrke motion på ferien. Foto: Flickr
Læs mere
Fold sammen

På trods af en travl hverdag med arbejde, tøjvask og familie dyrker hele 86 pct. af danskerne motion i hverdagen. Et højt tal, der stiger, når vi er på ferie. Her er det nemlig 94 pct. af os, der hopper i poolen og tager nogle baner. Og netop svømning er en af de sportsgrene, vi ynder at dyrke, når vi er på ferie. Vi vælger nemlig ikke de samme motionsformer, som når vi dyrker motion derhjemme. F.eks. er fitness og styrketræning noget, der hører hverdagen til, for på ferien gider vi ikke være indendørs, når vi dyrker motion:

»Mange hoteller har rigtig udmærkede og faktisk meget velholdte fitnessrum med dyre og gode maskiner. Problemet bliver bare, at den slags træning ofte foregår inden døre, og når danskerne er på ferie, så vil de altså være udendørs,« fortæller Glenn Bisgaard, der er kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

I stedet for den motion vi er vant til at dyrke derhjemme, vælger flertallet at svømme eller gå en tur, fortæller Glenn Bisgaard:

»At gå eller løbe en rask tur kan man gøre alle steder. At det så måske er sjovere på ferien, fordi man kan bevæge sig i nye og anderledes omgivelser og terræn, er en anden sag. Men svømning hører for rigtig mange danskere til på ferien.«