Fire nye rejsebøger

Her er fire nye bogudgivelser som hver tager dig på fire forskellige rejser rundt i Europa.

Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Glimt og fragmenter af Berlin

Øjenvidnevariationer er titlen på en anderledes coffee-table bog i den lette version. Den er ikke indbundet. Men det er også det eneste lette, for de små beretninger og bemærkninger fra livet i Berlin, er i den mørke afdeling. Flest er dunkle om hverdagen i krige og regimer, ingen ønsker sig tilbage. Historien er gendigtet i Jens Blendstrups fantasi ledsaget af Lars Gundersens stemningsfulde fotos fra byen, hvor historien er til stede overalt.

»Øjenvidnevariationer fra Berlin« af Jens Blendstrup og Lars Gundersen. Samleren. 175 sider.
Pris 299,95.

Huset og livet i Piemonte

Rejs ud og realiser din drøm – men hver har sin drøm. For reklamefotografen var det at finde et hus i Piemonte, og den tidligere reklamebureau-direktør, nu husformidler af stenhuse i Piemonte, fandt det. Men historien om huset og istandsættelsen er bare springbræt i deres fælles bog med beretninger om Piemonte, om vinen og om maden – slowfood er indbegrebet af livsstilen i regionen – der leveres med opskrifter. De skriver om livet i al almindelighed og byerne, og det meste præsenteret og fortalt af de lokale, de har mødt.

»Italiens Piemonte – drømmen, huset & livet« af Erik Bjørn og Jesper Remo. Muusmann’s forlag. 304 sider.
Pris: 299,95 kr.

Hele familien i en båd

Mor, far og to børn - et år på havet. Nogle må hele jorden rundt, andre kan nøjes med mindre. Det kunne familien Sandgren Stenbøg. De valgte mindre vand og mere kultur og sejlede i 2009 gennem Kanalen, over Biscayen langs Portugals kyst til Madeira, rundede De Kanariske Øer og Azorerne før de stak over Atlanterhavet til Irland, Skotland og tilbage til Danmark. Turen tog 13 måneder og beretninger om den, om søsyge, hårdt vejr, men også god sø, om sightseeing i land, om møde med andre sejlere og gensyn med dem i andre havne har de nu samlet sammen med en masse fotos fra turen i en bog.

»Et år for egne sejl« af Rikke Sandgren Stenbøg. Forlaget Frydenlund. 296 sider.
Pris: 299 kr.

Ferie for livsnydere

Holder du af at rejse med »maven« – at dufte, smage og lade øjnene dvæle i de smukkeste landskaber er Livsnyderruten en god rute at følge. Med års rejseerfaring viser Anders Grøndahl vej fra Strasbourg i nord til Marseilles og Nice i syd til spændende forretninger, restauranter, hoteller og ikke mindst ad velsmagende vinruter, og det hele garneret med små beretninger, flotte fotos og en hel afdeling med opskrifter fra de forskellige egne.

»Livsnyderruten fra Alsace til Provence« af Anders Grøndahl. Nyt Nordisk Forlag. 184 sider.
Pris: 299,95 kr.

Læs også: Tre rejsebøger for børn