Finurlige skilte på udstilling

Nytorv i København er fyldt med vej- og informationsskilte, der er ment alvorligt, men endt i det rene grin. Lonely Planets »Signspotting« er på besøg i byen.

»Depression forude« – Det er nok ikke lige her, man skal køre hen, hvis man har tendens til tungsind. Mon ikke de mente, at der var en forsænkning i vejen et sted længere fremme? Fold sammen
Læs mere
Foto: Terry Fiala.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man skal kunne engelsk for at grine med. Men kan man det, så venter mange gode grin på Nytorv i København.

VIDEO: 10 gakkede reklamer for flyselskaber

I juni er torvet i rådhusplads-enden af Strøget nemlig rammen om udstillingen »Signspotting Projekt«, som omfatter 100 sjove vej- og informationsskilte samlet i hele verden efter devisen: English is my best – you know.

Skiltene stammer fra rejsebogsforlaget Lonely Planets bestseller »Signspotting«, som er fyldt med fotos af sjove skilte indsamlet af den amerikanske journalist Doug Lansky, der gennem ti år har leveret rejseartikler til blandt andre National Geographic Adventure, Esquire og The Guardian.

Han iværksatte sidste år  »Signspotting Projekt« med en udstilling af skilte fremstillet efter de originale fotos. Udstillingen havde premiere i Stockholm, hvor 30.000 besøgende lagde vejen forbi. Udstillingen sponsoreres i Danmark af Kilroy travels.

Anderledes jordomrejse
»Den er ikke bare en interessant ud fra et kulturelt og sprogligt synspunkt, men også underholdende. Udstillingen giver de besøgende mulighed for en sjov og anderledes jordomrejse uden, at de skal have penge op af lommen,« siger marketing direktør Lasse Grunstrup.

Udstillingen omfatter både skilte fremstillet velment, men mislykket i ikke-engelsksprogede lande og skilte fra engelsksprogede lande, hvor man burde vide bedre.

På sitet www.signspotting.com publicerer Doug Lansky dagligt nye billeder af sjove skilte. Her kan besøgende også lægge deres egne fotos ind og deltage i konkurrencen om årets bedste skilt. Vinderen præmieres med en flybillet til en jordomrejse.