Find vej i den digitale hotelbooking-jungle

Hotelværelset er en essentiel del af storbyferien, men hvilket af de mange bookingsites skal man benytte, hvis man selv vil booke sit hotel? Vi har set nærmere på to af de største danske bookingsites.

Hvilket af de mange bookingsites skal man benytte, hvis man selv vil booke sit hotel? Det afhænger af, hvor højt man prioriterer elementer som brugervenlighed, billeder, og betalingsvilkår. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når det lune forårsvejr nærmer sig, spirer lysten til at rejse på storbyferie. Og selv om man kan købe hele pakken hos et rejsebureau, foretrækker mange selv at booke fly og hotel via et online bookingsite.

Læs også: Tripadvisor: Verdens bedste hoteller

Der findes et utal af forskellige hotelbookingsites, og der er stor forskel på dem. Både hvad angår brugervenlighed, billeder, betaling, priser og beskrivelse af hotellerne. Vi har set på Hotels.dk, Booking.com og Expedia.dk og giver her et overblik over fordele og ulemper ved hver af de tre sites. Og lad det være sagt med det samme – ingen af dem er det ultimative bookingsite.

 

Hotels.com

Hoteller i databasen: 140.000 hoteller.

Brugervenlighed: Søgningen er delt op i tre trin: hvor, hvornår og hvor mange nætter. Man kan søge på by, seværdighed, hotelnavn, adresse eller postnummer, og det er nemt og overskueligt at finde rundt på sitet.

Beskrivelse: Omfattende og grundig introduktion af hotellet. Beskrivelsen af hotellets faciliteter og tjenester er meget detaljeret. Her kan man eksempelvis se, hvis hotellet har allergivenlige senge og makeup-spejl på værelserne.

Billeder: Hotels.com har som regel mange billeder af hotellet, til gengæld er billederne ikke voldsomt store, og der er ingen »mouse-over« funktion, man skal klikke på hvert billede for at se det.

Kort: Det er muligt at se hotellet på et kort. Kortet har dog ganske få funktioner, man kan kun hotellets placering, zoome og se Google Streetview. Nærtliggende aktiviteter og seværdigheder bliver præsenteret i listeform under kortet. De er inddelt efter, hvor langt, de ligger fra hotellet.

Sortering:
Man kan sortere på bydel, faciliteter, type hotel, stjerner, pris, anmeldelser, kvarter, og afstand fra seværdigheder. Det er også muligt at søge på forskellige handicapfaciliteter.

Brugeranmeldelser: Brugere vurderer deres ophold med en karakter 1-5 og skriver en anmeldelse. De angiver desuden hvilket type ophold på hotellet, der var tale om (f.eks. bryllupsrejse eller forretningsrejse). Det er desuden muligt at se, hvordan brugere på rejsesitet TripAdvisor har vurderet hotellet.

Betaling: Langt de fleste reservationer på Hotels.com er forudbetalte, dvs. man betaler, når hotelværelset bookes.

Skatter: Alle skatter er inkluderet i prisen, men for nogle byers vedkommende, som f.eks. Venedig og Rom, opkræver en ekstra turistskat, som skal betales på hotellet. Læs betingelserne, de står i forbindelse med booking.

Afbestilling: Det er forskellige regler for afbestilling, og det kan variere fra værelse til værelse. Reglerne er oplyst på sitet under hvert værelse.

Kundeservice: Det er muligt at booke hotel og ændre i reservation via mail og telefon. Begge foregår på dansk.

Særligt: Hotels.com har for nylig lanceret en bonusordning, hvor man får en nat gratis, når man har booket ti overnatninger på sitet. Det er ikke alle hoteller, der deltager i ordningen. Det fremgår klart, om det enkelte hotel er med eller ej.

 

Booking.com

Hoteller i databasen: 200.095 hoteller

Brugervenlighed: Søgefeltet er stort og nemt at bruge. Man kan finde hoteller ved at skrive by, bydel, hotelnavn eller seværdighed ind i feltet. Sitet gemmer de seneste søgninger på forsiden, så man nemt kan finde dem igen.

Beskrivelse af hotellet: Generelt har Booking.com en kortere introduktion af hotel og område og langt færre detaljer om hotellets faciliteter end de to andre sites. Her får man eksempelvis kun at vide, at hotellet er handicapvenligt, men ikke hvordan.

Billeder: Hotellerne på sitet har ikke lige så mange billeder som de to andre sites, til gengæld er billederne lidt større, og så skal man kun føre musen over billedet for at se det i større format.

Kort: Udover hotellets placering kan man se vartegn, lufthavne og andre hoteller på kortet. Ved at køre musen over hotellerne, kan man se navn, antal stjerner og prisen på de ledige værelser. Det giver et fint overblik over området og er en god måde at opdage andre hoteller på.

Søgemuligheder: Der er mange kriterier at sortere hotellerne på: Bydel, faciliteter, type, stjerner, pris, anmeldelser, og afstand fra seværdigheder.

Brugeranmeldelser: Anmeldelserne har plus og minus ved hotellet, hvilket giver et godt indblik i tidligere besøgendes oplevelser af det gode og dårlige ved opholdet. Man bliver oplyst om brugerens nationalitet, samt om han/hun f.eks. er yngre, ældre, rejser solo eller med familen. Næsten alle anmelderser er på engelsk.

Betaling: I de fleste tilfælde forudbetaler man ikke for hotelværelset på Booking.com, men først ved check-in på hotellet eller efter opholdet. Dog kan hotellet forlange et depositum.

Skatter: Nogle hotelværelser kan have skatter, som ikke er medregnet i prisen på Booking.com, men som man skal betale, når man ankommer til hotellet. F.eks. lægger hoteller i USA 14,75 pct. skat og 3,50 dollar per nat oven i prisen. Det er nemt finde ud af, om skatten er inkluderet i prisen. Det står under vilkår ud for hvert værelse.
 
Afbestilling: Det er forskellige regler for afbestilling, og det kan variere fra værelse til værelse. Booking.com oplyser vilkårene for hvert enkelt værelse.

Kundeservice: Det er muligt at booke hotel og ændre i reservation via mail og telefon. Bemærk, der er kun kundeservice på dansk via mail. Det foregår på engelsk via telefon.

Særligt: Kortet på hotelsiderne har mange funktioner og er rigtig godt til at få et overblik over hoteller i området.

 

Expedia.dk

Hoteller i databasen: Flere end 80.000 hoteller.

Brugervenlighed: Søgefeltet er overskueligt og nemt at bruge. Sitet har flere søgemuligheder, fordi man også kan søge pakkerejser, hvor man både booker fly, hotel og billeje. Selve søgningen tager dog også længere tid.

Beskrivelse af pakkerejsen: Tilbudet er overskueligt stillet op, og det er nemt at se, hvad de enkelte dele af rejsen koster. Introduktionen af hotellet er kort, men værelser og faciliteter er detaljeret beskrevet længere nede på siden.

Billeder: Der er mange billeder af hotellerne, men man skal klikke på hvert billede for at se det i større format. Og billederne er ikke så store som på Booking.com. Expedia.dk har til gengæld 360 graders visninger.

Kort: Kortet har få funktioner, man kan kun se hotellets placering, zoome og bevæge sig rundt på kortet. Under kortet bliver aktiviteter og seværdigheder bliver præsenteret i listeform inddelt efter, hvor langt, de ligger fra hotellet.

Sortering: Der er få muligheder for at sortere søgeresultaterne: Antal stjerner, kvarterer og faciliteter.

Brugeranmeldelser: Anmdelserne af hotellet er overskueligt sat op, blandt andet er de alle udstyret med en karakter fra 1-5. Nogle anmeldelser har plus og minus, så man nemt kan læse sig til tidligere besøgendes oplevelser af det gode og dårlige ved hotellet. Det er desuden angivet angivet hvilket type ophold på hotellet, der var tale om (f.eks. bryllupsrejse eller forretningsrejse).

Betaling: Ved pakkerejser booker man rejsen samlet, men beløbet for de forskellige dele (fly og hotel) bliver trukket hver for sig. Man forudbetaler, men der kan f.eks. gå op til 30 dage, før pengene for flybilletterne bliver trukket.

Skatter: Alle skatter er inkluderet i prisen, men nogle byer, såsom Venedig og Rom, opkræver en ekstra turistskat, som skal betales på hotellet. Betingelserne angives i forbindelse med bookingen.

Afbestilling: Pakkerejsen kan afbestilles på sitet eller ved at ringe til kundeservice. Hotellerne, flyselskaberne og biludlejning har individuelle afbestillingsregler, og de kan være svære at finde for de enkelte dele af pakken.

Kundeservice: Det er muligt at booke hotel og ændre i reservation via mail og telefon. Begge foregår på dansk.

Særligt: Expedia.dk har 360 graders visning.

Læs også: Guide til underholdning på fly