Find svampe med hotellets Michelin-kok

Den store stjernekok Franck Quinton indvier gerne hotelgæsterne i sine gastronomiske hemmeligheder.

Foto: Jesper Møller
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Fra den nærliggende kurby Bagnoles del’Orne kører vi gennem et smukt område med skov og marker, inden vi når frem til Manoir du Lys. Det var oprindelig en jagthytte, der er blevet ombygget og udbygget til hotel. Udbygningerne kan ses udefra i det spøjse arkitektoniske miks af sammenhængende bindingsværkshus og stenhus.

Værelserne
Sidste år afsluttede man en gennemgribende renovering af alle 23 værelser. Ikke to værelser er ens, men gennemgående er værelserne holdt i lyse farver med relativ god plads. Fra mange af værelserne kan man indimellem se hjorte græsse på de omkringliggende græsarealer.

Mad & Drikke
Maden er ubetinget hotellets trumfkort, og hotelrestauranten har de seneste 14 år haft en Michelin-stjerne. Chefkokken Franck Quinton er ganske berømt, og fra hans køkken flyder velsmagende retter i en lind strøm. Af samme grund har restauranten også en del gæster, der ikke overnatter på hotellet.

Særligt
Chefkokken Franck Quinton er en udadvendt herre, og han har ikke noget imod at indvie hotelgæsterne i nogle af sine hemmeligheder. Derfor kan man komme ud i køkkenet og se ham og hans ansatte arbejde, ligesom han arrangerer frokoster i det fri. Franck Quinton har en stor forkærlighed for svampe, og et stort hit er, når han om efteråret tager hotelgæster med ud og samle svampe, som man bagefter kan overvære ham tilberede i køkkenet.

Plus
Kombinationen af hotelrestaurantens formidable mad og de rolige og naturskønne omgivelser.

Minus
Mange af værelserne på førstesalen har skråvægge på den ene side. Her er dobbeltsengen i flere værelser så uigennemtænkt placeret, at man fra den ene side af sengen let banker hovedet mod den skrå væg.

Pris
Listeprisen starter ved 1050 kr. per nat for et dobbeltværelse. I lavsæsonen er der ofte tilbud.

Opholdet var betalt af Normandiets Turistkontor.

Se også: Guide til 3 Michelin-metropoler