Find hotellet lige til dig

På hotelsøgemaskinen Trivago, som netop er lanceret på dansk, er der over 100 kriterier at søge sit feriehotel på.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prisen er oftest et af de vigtigste parametre, når man skal finde et hotel til storby-ferien. Beliggenheden og antallet af stjerner er som regel heller ikke er uvæsenligt. Hvad tidligere gæster mener om hotellet, skeler mange også til, ligesom faciliteter som swimmingpool, adgang til internet og restaurant er standard-søgekriterier på de fleste danske og udenlandske hotelsøgemaskiner.

Se også: 10 berømte hoteller fra film

Men hvad nu hvis det er vigtigt, om vinduerne på ens hotelværelse kan åbnes? Hvis strygebræt, kaffemaskine og minibar på værelset er et must? Hvis man er til party, har kæledyr med, vil bo på et hotel, der er homoseksuelvenlig?

På trivago.dk, som er den nyeste spiller på det danske marked for hotelsøgemaskiner, findes der over 100 søgekriterier. Som udover de gængse, der handler om pris, stjerner, beliggenhed og hotelfaciliteter, er inddelt i overskrifter som sportsfaciliteter (bl.a. squash, bowling og bådudlejning), hoteltype (f.eks. byhotel, luksus, design) og værelsesfaciliteter (er der aircondition, sminkespejl, minibar, betalings-tv m.v.)

Derudover kan man søge på hoteller, der er "bedst til" bestemte typer rejsende - som f.eks. party people, gourmeter, og rejsende med kæledyr. Og er man mest til bestemte hotelkæder, f.eks. Best Western eller Hilton, kan man også klikke af i de felter, så man sorterer alle øvrige hoteller fra.

Trivago.dk er den danske udgave af den europæiske hotelsøgemaskine, Trivago, som sammenligner hotelpriser fra 50 bookingsider på godt 400.000 hoteller over hele verden. Derudover indeholder Trivago.dk 10 millioner hotelanmeldelser, så man ikke kun får hotellets reklame-tekst, men også viden om tidligere gæsters oplevelse af de enkelte hoteller. 

I forvejen findes der på det danske marked for hotelsøgemaskiner bl.a. Hotels.com, Expedia.dk, booking.com og hotel.dk.  

Se også: 10 hoteller, der ligger laaaaangt væk