Film, der giver rejsedrømme

Her er 12 film, som kan give dig lyst til at hive kufferten frem og selv rejse ud for at opleve stedet.

Leonardo DiCaprio i filmen "The Beach". Fold sammen
Læs mere
Foto: 20th Century Fox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"The Beach" (2000)

Giver dig lyst til at besøge
: Phi Phi, Thailand

Stranden - den ultimative thailandske paradisstrand, som enhver backpacker drømmer om at finde - står ganske vist i skrigende kontrast til det mareridt, der udspiller sig her i filmen.

Leonardo DiCaprio har hovedrollen som den lidt naive unge amerikaner Richard, der er rejst ud for at opleve noget, der er helt anderledes end hans normale tilværelse.

Han ender sammen med det franske par Françoise og Étienne i en tropisk drømmeverden. Trekantsdramaet er uundgåeligt - og paradis-samfundet forvandles samtidig til et helvede.

Tropeparadis
Men stranden - der ikke ligger nær Ko Pha Ngan, som i filmens verden - men på Phi Phi-øerne nær Phuket, er blevet kult. Der var stor debat, da filmholdet rullede ind med bulldozere og kokospalmer for at omdanne Mahya-stranden til deres billede af en tropestrand, og retssager fulgte i årene efter.

Men stranden på den ubeboede Phi Phi Leh er i dag stort set ført tilbage til, hvad den var før. Og selv uden importerede kokospalmer er den et tropeparadis og et badeudflugtsmål under ferien på Koh Phi Phi Don.

Info:
www.phiphi.phuket.com