Fido skal med på ferie

Voldsom stigning i antallet af englændere, der vil have deres kæledyr med på ferie.

Foto: Peter Willatzen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rutekort til lufte-turen ligger klar på værelset, og ruterne er skræddersyet alt efter om hunden har korte, mellem eller lange ben.

Læs også: Verdens første fly kun for kæledyr

Det er ikke den eneste service-tilbud til de firbenede gæster på  Monkbar Hotel. Her er hundesenge på værelserne, og naturligvis venter en hundekiks på hovedpuden inden sengetid.

Hotellet i York er med i Best Western kæden, som har fået flere priser for sit kæledyrskoncept, en satsning der nu giver pote. Kæden kan notere en stigning på ikke mindre end 150 pct. i antallet af bookninger af englændere, der vil have deres kæledyr med på ferie.

Ingen karantæne
Briterne kan nu også få deres kæledyr med til udlandet.  De tidligere strenge regler, hvor dyrene skulle i seks måneders karantæne for at komme ind i Storbritannien igen, er faldet bort.

”Hunde elsker at opleve noget nyt, ganske som deres ejere. Så det er positivt, at der er flere, der vil feriere sammen med deres hundevenner,” siger Clarissa Baldwin, direktør i Dog Trust organisationen.

”Hundekenneler er nødvendigvis ikke ideelt for alle hunde. For mange ældre eller skræmte hunde, ligesom hunde, der tidligere har været  på hundehjem, er det en stressende oplevelse af være i en hundekennel. De har det meget bedre, hvis de er med på ferien.” siger hun til Telegraph.