Festen fortsætter i Las Vegas

Mens finanskrisen buldrer derudaf er der ingen bekymringer i Vegas, lyder det fra de unge, smukke amerikanere der valfarter til Syndens By for at feste.

Foto: Liselotte Sabroe

Palms Hotel, Las Vegas. Bassen pumper i skoldhede fliser ved et palmeindrammet poolområde. I turkisfarvede, lavvandede svømmebassiner sidder bikiniklædte badenymfer og bredskuldrede hanløver.

Se også: Pool-fester skal redde sæsonen i Las Vegas

I hænderne har de regnbuefarvede drinks og cigaretter, og i vandoverfladen kæmper badebolde og plastikspande med kolde øl om pladsen. Langs badebassinerne slænger glinsende unge mennesker sig, og servitricer iført symbolske uniformer serverer kolde drinks. Mens solbaderne suger UV-stråler til sig, og pokerspillere i skyggen prøver lykken, spytter store maskiner kold luft udover det plastiske univers. Finanskrisen synes langt fra Las Vegas.

I et ti centimeter dybt badebassin slænger et par langbenede unge kvinder sig sammen med den enes forlovede. Den ene kvinde, Nicole Reed, er til daglig barnepige i San Diego. Som hun ligger i vandet iført guldbikini og store solbriller virker arbejdslivet langt væk. Og det er da også grunden til, at hun cirka femten gange om året tager på weekendtur til Vegas:
»Jeg elsker bare Vegas. Her kommer de hotteste dj’s fra både USA og Europa. Og festerne i Vegas… de er noget helt særligt. Unge amerikanere fra hele landet tager hertil, og det skyldes én eneste grund: What happens in Vegas, stays in Vegas,« siger hun med et smil.

Spiller ikke
Når den modeltynde amerikaner netop holder så meget af gamblingens by, skyldes det hverken spillemaskiner eller pokerborde. Faktisk, mener hun, at de mange kasinoer er underordnede, men at det er den løsslupne stemning, der trækker mennesker til:
»Når vi ikke bruger penge på at spille, har vi råd til at feste. Og det er jo det, vi er her for. Her er livet let og uden bekymringer. Vegas-festerne er vores flugt fra hverdagen.«

Langs badebassinerne bærer en af de mange servitricer rundt på en bakke fyldt med drinks. Den 29-årige servitrice med kaldenavnet Candy har arbejdet i pool-baren i to år. Hun mener, at byen til dels kan mærke den finansielle krise. Men hun understreger, at de gæster, der kommer, ikke lader sig mærke af den økonomiske nedtur:
»Folk kommer her for at feste, og de opfører sig ligeså hæmningsløst, som de altid har gjort: Som om intet er galt. Vegas vil jo altid være festernes by – krise eller ej,« fortæller hun.

Danser i vandet
I en svømmepøl, hvor et par piger står og danser i vandet, sidder en gruppe veltrænede fyre og betragter den kropslige flashen.
En af dem, politimanden Alex Sofranakos fra New Jersey, rejser til Vegas et par gange om året med vennerne. Han fortæller, at byen er hans helle:
»Vi er her for at feste og glemme verden udenfor. Efter fire dages ophold er vi klar til at tage hjem, men indtil da bekymrer vi os ikke om andet, end hvilken drink vi skal have næste gang,« fortæller han.

Et par meter derfra har to skjorteklædte mænd taget plads på pool-fliserne. Stående, som havde de et franskbrød under hver arm, spejder de udover poolarealet og den halvbeduggede menneskemængde.

Rihanna med livvagter
Særligt én person og vedkommendes omgivelser har de dog øje for: en slank kvinde iført en lille hvid bikini, der bader i poolen lige foran dem.
De kendte vil åbenbart heller ikke snydes for festerne i Vegas. Så Rhianna har taget sine bodyguards med på ferie. Og udstyret med en flerfarvet drink og et tindrende Colgate-smil ser det da også ud som om, den ubekymrede Vegas-feber har ramt hende som et kærkomment slag i ansigtet.