Ferrari forlystelsespark åbner i Abu Dhabi

Ferrari World i Abu Dhabi bliver verdens største indendørs forlystelsespark med verdens hurtigste rutsjebane.

Fra næste år kan man i Ferrari World i Abu Dhabi blandt andet køre om kap i verdens hurtigste dobbelt-rutsjebane. Fold sammen
Læs mere
Foto: Aldar Properties PJSC
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Børnene har Disneyparkerne, nu får de voksne med interesse for fart og spænding Ferrari World.

Som navnet antyder, er vi ovre i noget med biler og motorkraft, og forlystelsesparken, der når den står færdig i 2010, bliver verdens største indendørs af slagsen, bliver da også bygget op omkring det legendariske Ferrari mærke.

Se også: Tivoli er Europas tredjemest besøgte forlystelsespark.

Den får hjemme på den kunstige ø Yas i oliestaten Abu Dhabi, og vil brede sig over et område på størrelse med Jægersborg Dyrehave. Udover de planlagte 20 halsbrækkende forlystelser, heriblandt verdens hurtigste rutsjebane, vil man som gæst kunne blive klogere på Ferraris historie i et interaktivt museum eller i teatret, der bl.a. vil indeholde en racerbane. 

Rundt om selve forlystelsesparken skal der bygges luksushoteller, topmoderne biografer, natklubber, en golfbane, strande, en lystbådehavn, samt en Formel 1 bane, som skal stå klar til denne sæsons sidste Formel 1 løb i weekenden 30. oktober - 1. november i år. Hele dynen er sat til at koste 40 milliarder dollars at bygge, hvoraf noget af finansieringen kommer fra al-Nahyan familien, som er blandt de førende sheiker i Abu Dhabi, og som ejer 5 procent af Ferrari virksomheden.

Ferrari World bliver en overdækket fornøjelse, hvilket man som gæst formentlig vil sætte pris på, da temperaturen i Abu Dhabi ofte befinder sig på 40 plus. Til gengæld er taget naturligvis designet som den klassiske Ferrari racerbil i den velkendte røde farve.

Vil du opleve verdens vildeste rutsjebaner? Se videoerne fra verdens 20 bedste her.