Ferievaner: Mænd drikker øl - kvinder har sex

Ny spørgeundersøgelse om ferievaner viser, at mænd drikker øl og bliver tykkere. Og at kvinder har mere sex på ferien.

Spørgeundersøgelsen fra Star Tour viser, at 10 pct. kvinder har meget mere sex end derhjemme, når de er på ferie, men det er der kun 3 pct. mænd, der kan prale af. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny spørgeundersøgelse fra Star Tour, der baserer sig på svar fra 1.200 personer via startour.dk, viser i grove træk, at danske mænd tager nogle kilo på, når de er på ferie, drikker flere øl og får mindre sex end kvinderne.

Se også: Hotelgæster dyrker offentlig sex

Måske har ferievanerne direkte indflydelse på hinanden: 55 pct. af mændene svarer, at de drikker noget mere alkohol på ferien i forhold til hjemme, mens 41 pct. af kvinderne gør det samme.

Det er den gode lokale øl på feriemålene, som 54 pct. mænd foretrækker, men som kun 23 pct. af kvinderne drikker. Vin, der vist nok feder mindre, er nemlig mere i kvinders smag – det er der 43 pct. af kvinderne, der drikker.

Mænd lever usundt

Det viser sig da også, at kvinderne i gennemsnit nøjes med at tage op til to kilo på under ferien, mens mændene slæber to til fem kilo ekstra hjem til hverdagen igen.

"Billedet af mænds og kvinders ferievaner er overordnet, at mænd lever mere usundt end kvinderne, når de er på ferie. Selvom mænd i forhold til kvinder hellere vil være fysisk aktive frem for at solbade, så vælger de både fedende snacks, mad og drikke – og i større mængder end de gør hjemme, mens kvinderne er mere tilbøjelige til at spise frisk frugt og drikke kølig hvidvin på ferien. Det viser sig i sidste ende på badevægten," fortæller Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Se også: Unge turister i sex-orgie

Mere sex til kvinderne

Apropos alkoholvaner på ferien, mener 68 pct. mænd, at det mest romantiske, man kan foretage sig på ferien, er at drikke drinks sammen i solnedgangen.

32 pct. kvinder vil helst gå en tur hånd i hånd på stranden, men det tænder kun 21 pct. mænd på.

10 pct. kvinder har meget mere sex end derhjemme, når de er på ferie, men det er der kun 3 pct. mænd, der kan prale af. Til gengæld er både mænd og kvinder mere aktive seksuelt på ferien med hhv. 35 pct. (mænd) og 38 pct. (kvinder).

Se også: Gigoloer anholdt for at sælge sex på Balis strande