Ferierejser til Egypten fortsætter

Så længe udenrigsministeriet ikke fraråder rejser til det uroplagede land, er det ikke muligt at droppe sin rejse og få pengene tilbage

Foto: Goran Tomasevic
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Myndighederne gør alt for at hindre demonstrationer i hovedstaden Cairo, men situationen kan ændre sig fredag, hvor demonstrationerne kan gå ind i en ny fase, hvor der angiveligt vil ske en politisk ledelse af de ellers spontane protester.

Læs også: Turister slipper billigst hos købmanden i Egypten

Men indtil videre gennemføres alle charterrejser til Egypten, således har Star Tour i dag torsdag sendt et charterfly med danske turister til badestederne mod syd.

"Vi følger situationen nærmest time for time og er i tæt kontakt med Udenrigsministeriet og turistmyndighederne i Egypten," siger salgsdirektør Stig Elling, Star Tour.

"Så længe Udenrigsministeriet ikke fraråder rejser til Egypten, fortsætter vi rejserne til badestæderne, og der er ikke mulighed for at fortryde rejsen i sidste øjeblik og få sine penge tilbage. Men der er heller ingen pludselige afbud til det fly, vi i dag har sendt til Egypten," siger Stig Elling. "Problemerne er i Cairo og ikke på badestederne."

Star Tour har omkring 1.000 gæster i Egypten i øjeblikket, og de eneste ændringer der er, er at udflugterne til Cairo og pyramiderne er aflyst. Star Tour har i næste uge en tema-rundrejse i Egypten - her vil man overveje ruten afhængig af udviklingen i landet.

En anden stor rejsearrangør til Egypten er charterbureauet Apollo, som er helt på linie med Star Tour.

"Egypten er en stor vinterdestination for os, og vi følger Udenrigsministeriets vejledninger meget nøje, ligesom vi har tæt kontakt med de lokale myndigheder," siger PR-chef Rikke Koks Andreassen, Apollo. "så der er ingen mulighed for at fortryde rejsen i øjeblikket".

Apollo har på linie med Star Tour omkring 1.000 gæster på badeferie i Egypten lige nu. Og også Apollo har aflyst udflugter til Cairo og pyramiderne. Samlet set vurderes det, at 8.000-9.000 danskere er på ferie i Egypten lige nu.

Læs også: Rejsebureauer stopper udflugter til Cairo