Feriens værste bakteriebomber

Pas på med maden og med vandet. Her lurer faren for en fæl feriemave.

Svømmebassinet er en af feriens fem største bakteriebomber. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ganske vist er den dybeste mening med sommerferien at slappe af. Men der er også grund til at være på vagt, for ferien kan hurtig blive en fæl oplevelse, hvis man falder i bakteriefælden.

I sommerlandet lurer bakterierne, og nogle steder er faren større end andre. ABC News har listet de fem største bakteriebomber.

1. Svømmebassinet
Det er beskæmmende, men de amerikanske myndigheder for sundhed og vandkvalitet har afsløret, at en ud af hver femte badende i amerikanske svømmebassiner tisser i vandet - og man tør nok ikke tro på, at europæere adskiller sig væsentlig i den sammenhæng. Sidste år fjernede Star Tour Kalypso Hotel og hotellets berygtede klamydia-pool fra sit feriekatalog.

Tjek: Stærk luft af klorin kan skyldes en kemisk reaktion, som sker, når urin kommer i kontakt med klor. Vandet skal være klart, og man skal kunne se bunden, inden man går i poolen. Kik på fliserne på bassinets sider. Er de slimede, er det formentlig fordi, der vokser alger på dem.

Gode råd: Drik ikke vandet i bassinet. Skyl dig - og børnene under bruseren efter hver tur i poolen.

God opførsel: Gå under bruseren - med sæbe - før du går i poolen. Bad ikke i poolen, hvis du har diaré. Skift ikke ble på børnene i nærheden af svømmebassinet og vask altid hænder bagefter, og naturligvis også efter toiletbesøg.

Næste: Bakteriebomben i sandkassen