Feriens små-indkøb er dyrest i Danmark

Ny prisundersøgelse i 50 europæiske badebyer viser, at Danmark er Europas dyreste land, når der skal foretages små-indkøb på ferien.

Små-indkøb er dyrest i Danmark viser en ny undersøgelse, hvor varepriserne i badebyer i ti forskellige lande er blevet tjekket. Se resultaterne nedenfor. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox

Man tager en varekurv og fylder den med 34 udvalgte varer til en familie med to voksne og to børn. Det gør man i 50 forskellige europæiske badebyer i ti forskellige lande.

Læs også: Fem stjernet hotel for en tusse

Når man sammenligner priserne for de 34 kurve falder resultatet skidt ud for Danmark, for små-indkøbene er dyrest i Danmark. Det viser en ny undersøgelse, som FDM travels tyske søsterklub ADAC har foretaget.

Undersøgelsen viser, at Bulgarien er billigst, mens Danmark er dyrest. Hvor kurven i gennemsnit kan fyldes op for 977 kr.i Bulgarien, så koster de samme varer og ydelser i Danmark i snit 1.536 kr. Holland følger skarpt efter med 1.409 kr. Men også andre populære ferielande har høje priser på feriens småindkøb.

”Ikke overraskende er det billigst at handle i badebyerne i Østeuropa. Det er dog værd at bemærke, at Spanien får en flot placering i top tre. Her spiller det ind, at man bl.a. har valgt at tjekke priserne på det toldfrie Tenerife, som også er en populær sommerdestination hos danskerne”, siger salgs- og udviklingschef hos FDM travel Line Danvad.

”Danskernes favorit kør-selv destination Italien bliver overhalet af et andet populært kør-selv land Kroatien, når det gælder om at have gode priser, men til gengæld er maden billig i mange af de italienske badebyer”, siger Line Danvad.

Det er dyrest at købe en øl i Danmark og billigst at købe klipklappere i Holland. Undersøgelsen viser også, at det blandt andet er dyrest at leje en solseng i italienske Cesenatico i Emilia Romagna ved Adriaterhavet. Her koster det 149 kr. at ligge behageligt, mens det kun koster 15 kr. på stranden i den kroatiske by Umag. 

Det dyreste badested var danske Fanø. Her koster ADACs varekurv 1.618 kr., mens det samme indhold kan fås på undersøgelsens billigste badested Datca i den sydlige del af Tyrkiet til 902 kr.

ADACs prisundersøgelsen fandt sted i juli og august måned 2010 i landene Bulgarien, Danmark, Tyskland, Frankrig, Grækenland, Italien, Kroatien, Holland, Spanien og Tyrkiet. Priserne for de 34 varer er indsamlet på tre udsalgssteder på hvert badested.