Ferien bliver holdt i Danmark i år

66 procent af danskerne vil ifølge en ny undersøgelse holde ferie hjemme i år. Det vil vi, fordi vi prioriterer at holde ferie i smukke omgivelser. Hvilket mange mener, at man kan gøre inden for landets grænser.

Tordenbyger over Dueodde på Bornholm. Foto: Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Man behøver ikke sætte sig på et fly og rejse langt væk for at få sine sommerferieønsker opfyldt. Danmark har rigtig mange af de ting, danskerne ellers rejser til mere eksotiske lande som Maldiverne og Mauritius for at opleve.

Her er skove, kyster og klitter, og de danske turistbureauer praler med at kunne tilbyde turister nogle af Europas flotteste strande. Mange med det fineste hvide sand og noget af det reneste badevand man kan finde.

Det har danskerne fået øjnene op for, viser en undersøgelse fra analyseinstituttet YouGov, der har spurgt 507 danskere, hvor de har tænkt sig at holde sommerferie i 2015. Her svarer 66 procent, at de i år bliver i Danmark.

Skagen og Bornholm er de to dele af landet, hvor flest har tænkt sig at holde ferie. Og det er ikke så underligt, når man ser på, hvad det er, danskerne vil have ud af deres sommerferie.

Naturen som topprioritet

Undersøgelsen viser, at vi primært vælger feriedestination ud fra, om der er smuk natur, frisk luft og rent vand med mulighed for at bade.

Og det er ikke kun en bestemt aldersgruppe, der prioriterer naturen. Naturskønne områder er vigtigt for både unge og gamle. 71 procent svarer, at det vigtigste på en ferie er, at der er smuk natur.

Til gengæld er det ikke så vigtigt, om der er en shoppinggade med spændende butikker i nærheden. Kun 17 procent svarer, at de lægger vægt på, at der er gode shoppingmuligheder.

At både København og Aarhus alligevel er på danskernes top fem i år hænger formentlig sammen med, at hver tredje drømmer om en sommerferie, hvor man kan tage ud og spise god mad lavet af lokale råvarer på anerkendte restauranter og tage på kunst- og kulturudstillinger.

Det er dog ikke hele nationen, der drømmer om at skifte charterrejsen ud med bornholmske klitter eller Skagens Gren.

Ifølge undersøgelsen er det især nordjyderne og knap så meget sjællænderne, der vælger at blive i Danmark denne sommer.