Ferie i sus og dus

Forkælelse og luksus i ferien er kommet for at blive. Stadig flere vælger mange-stjernede feriehoteller, også for den kommende sæson, siger Apollo.

Hos Apollo topper Østkreta listen med flest solgte rejser med luksushotel i år. Mallorca og Thailand ligger næst på bureauets liste over eksklusive rejsemål. Fold sammen
Læs mere
Foto: Apollo

Spare på ferien? - Nul. Det kan godt være, at der er finanskrise, men den har tilsyneladende ikke den store indflydelse på danskerens ferieplaner. I hvert fald ikke, når det gælder hotelstandard. Da skal det være luksus og forkælelse.

Den tendens har man kunnet følge i kundernes feriekøb i de senere år, hvor stadig flere valgte hoteller i rejsekatalogernes øverste kategorier. Hos Apollo noterede man en stigning på 32 pct. i efterspørgslen af hoteller over den almindelige god turist-standard i 2008. Og den tendens ser ud til at holde i år - finanskrise eller ej.

"Foreløbige tal tyder på, at mere end 10 pct. af vores gæster, og det er over 15.000 rejsende, vil vælge feriehotel i øverste kategori i 2009 - og med de tal, holder efterspørgslen," siger direktør Jan Lochart.

Apollo har et specielt katalog for eksklusive rejser, og det er bestemt fortsat berettiget, mener han. 2009-udgaven er netop sendt på gaden.

"Skal der spares på feriebudgettet kan man forestille sig, at lidt flere gæster vil vælge et luksushotel i Europa og lidt færre et luksushotel på de oversøiske rejsemål. Men ellers ligner billedet det fra sidste år," fastslår han.