Fem toneangivende cocktailbarer i London 

På listen over verdens 50 bedste cocktailbarer har London fem pladser i top 10. Rejseliv har besøgt alle fem.

Dandelyan er stilsikker fra start til slut. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hyggelig cocktailkælder

Happiness Forgets er nummer ti på listen, og baren ligger i en kælder i hjertet af Shoreditch i Østlondon Baren er stort set kun oplyst af stearinlys, og udover barstolene er der kun små, vakkelvorne sofaer og stole at sidde i. Murstensvæggene er ikke pyntet med andet end vægmalerier og gamle alkoholreklamer. Kvaliteten på drinksne afslører imidlertid, at baren er mindst lige så ambitiøs, som den er afslappet. Baren sværger til klassiske drinks og insisterer på at servere dem i en uformel atmosfære.

Hvad: Happiness Forgets
Hvor: 8-9 Hoxton Square

Hotelbar med historie

Verdens næstbedste bar – ifølge cocktail-aficionadoerne bag listen over verdens 50 bedste barer – er American Bar. Den ligger i det eksklusive Savoy Hotel og har 125 år på bagen. Men det er ikke til at se i dag. Baren genåbnede for et par år siden efter tre års renovation. Flere legendariske drinks er blevet opfundet her, men i dag er menuen dedikeret nutidens cocktailkunst. Den består af 24 nye cocktails, fordelt på de seks centrale kvarterer i London og er særdeles innovativ. Eksempelvis kan man bestille drinken Pickering Place, som består af to cocktails og en lille video, der fortæller om historien bag drinken. Det er en stumfilm om det sidste sted i London, hvor der foregik en skudduel, og du kan måske genkende nogle af skuespillerne, når du kigger på bartenderne. Drinksne er blandt de dyreste i byen – de fleste koster omkring 140 kr., enkelte drinks koster over 400 kr. – men det får betjeningen, drinksne og stedets historie dig hurtigt til at glemme.

Hvad: American Bar
Hvor: Savoy Hotel, The Strand

Designbar med udsigt

Man skal lede længe for at finde en bar, der er lige så stilsikker som Dandelyan. Baren er klædt i mørkegrønne vægge, lyserøde lædersofaer, bløde velourlænestole, gulddetaljer, kobberborde, sildebensparket og udsigt over Themsen. Den mørkegrønne marmorbar er lokalets naturlige centrum, ikke mindst på grund af de hårdtarbejdende unge bartenderes summende aktivitet, som gæsterne kan følge med i. Drinksne er inspireret af botanik, og det er en hel del mere appetitligt, end det lyder. Her er bitters lavet af kalk, krystalliseret ferskennektar, solbærsorbet til at toppe drinken og mange andre innovative opfindelser.

Hvad: Dandelyan
Hvor: Mondrian Hotel, 20 Upper Ground

‘Italiensk’ luksus

Verdens fjerdebedste bar ligger muligvis i London, men når du træder ind i lokalet føles det mere som om, du er gæst i det gamle Italien. Baren er klædt i smukke, antikke gulv-til-loft spejle, bartenderne er klædt i kjole og hvidt, og fokus er på italienske ingredienser og klassiske cocktails. Det mest oplagte er at bestille en martini fra barvognen, men resten af menuen er også værd at gå på opdagelse i. Fokus er på kreative versioner af klassikere; eksempelvis kan man få champagneklassikeren French 75 med et snert af kul og bagt citronsirup og utallige varianter af en klassisk martini. Stemningen er eksklusiv og mere formel end på de fleste andre barer.

Hvad: Connaught Bar
Hvor: The Connaught, Carlos Place

På kanten af loven

Bartenderne på denne bar er så dedikerede, at de til tider er på kanten af loven. For et par år siden blev de udsat for en politirazzia, efter de havde serveret cocktails infuseret med ulovligt importeret hvalhud. Baren blev åbnet af to af branchens mest respekterede navne, der slog pjalterne sammen for at åbne deres eget sted. Resultatet er en lille, afdæmpet bar, hvis atmosfære er lige så intim og behagelig som drinksne er gode. Der er hjemmelavede eddiker i mange af dem, mens der i andre er kaktussirup, vagtelæg, cajun BBQ-sirup, tonkabønner og andre ingredienser, du ikke vidste eksisterede.Designet ligner noget fra 1920erne, og den følelse forstærkes af en pianist, der hver aften spiller på klaveretk, kun overdøvet af bartendernes shaken. Alle er velkomne, men kun så længe man kan finde en siddeplads; bartenderne insisterer på, at der ikke skal blive for proppet.

Hvad: The Gibson
Hvor: 44 Old Street